Cât mai rezişti să lucrezi de acasă?

  • Multinaţionalele le permit angajaţilor să lucreze de acasă până la finalul anului
  • Datele statistice arată că angajaţii care muncesc de acasă îşi pierd din productivitate
  • În acelaşi timp, angajaţii nu reuşesc să facă pauze, atunci când lucrează de acasă
919 afișări
Imaginea articolului Cât mai rezişti să lucrezi de acasă?

Munca de acasă Foto: Profimedia

 

Majoritatea multinaţionalelor din România şi-au anunţat angajaţii că vor lucra de acasă până la finalul anului. Criza coronavirusului a accelerat tendinţa muncii remote, iar companii precum Twitter sau Facebook cochetează cu ideea de a-şi lăsa angajaţii să lucreze de acasă pentru totdeauna.

Cu toate acestea, în trecut, firme precum Yahoo sau IBM şi-au rechemat angajaţii care lucrau remote înapoi la birouri, pentru că nu aveau aceeaşi productivitate.

În România, opt din zece companii permit angajaţilor să lucreze de acasă, iar unele companii IT deja au anunţat că nu-şi vor mai chema angajaţii înapoi la birou. Pentru Andrei, angajat în IT, munca de acasă a devenit mai degrabă o sesiune continuă de sedinţe.

Acesta a explicat de ce munca de acasă nu îi prieşte. 

„În principiu, pentru că sunt tată, am doi copii şi mi-e destul de greu să mă concentrez. N-am un birou dedicat acasă. Te aşezi la birou şi nu te mai ridici atât de des, nu mai sunt acele mici chit-chat-uri, discuţii, nu mai ieşi la masă. Work shop-urile nu mai funcţionează la fel online, faţă de ce puteam să facem face to face”, a spus Andrei. 

Trainerul şi antreprenorul Octavian Pantiş a pus în balanţă avantajele şi dezavantajele joburilor remote. 

„Atunci când eşti la birou, te poţi concentra mai uşor. N-ai copiii lângă tine. De la serviciu nu vii acasă pentru orice fleac. Deci, acolo te concentrai mai mult, puteai sa ai o oră sau două poate, în care să lucrezi neîntrerupt la ceva. Când lucrezi de acasă ai şi dezavantaje precum: eşti mereu acasă, mereu online, mereu ai laptop-ul sau telefonul la îndemână”, a declarat acesta. 

Pe de altă parte, cei care lucrează remote au şi o serie de avantaje: în timpul serviciului se pot ocupa şi treburile gospodăriei. 

„Cu o mână găteşti ceva, iar cu cealaltă răspunzi la un whatsapp de serviciu sau la un e-mail”, a remarcat Pantiş. 

Dincolo de plusuri şi minusuri, în timpul pandemiei tendinţa tot mai multor companii este să încurajeze lucrul de acasă.  

„Tot mai mulţi oameni, care pot lucra de acasă, vor lucra de acasă”, a mai spus Pantiş. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici