Cătălin Ilniţchi, rănit în Colectiv şi transferat la un spital din Israel, s-a întors în ţară

Buzoianul Cătălin Ilniţchi, rănit în incendiul din Colectiv şi transferat ulterior la spitalul Tel Hashomer din Israel, a sosit în ţară, în noaptea de luni spre marţi, alături de mama sa, care anunţase acest lucru într-un mesaj postat anterior pe Facebook, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2018 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ilniţchi, rănit în Colectiv şi transferat la un spital din Israel, s-a întors în ţară

Cătălin Ilniţchi, rănit în Colectiv şi transferat la un spital din Israel, s-a întors în ţară

Surse apropiate familiei au declarat că fotograful Cătălin Ilniţchi a ajuns în ţară în noaptea de luni spre marţi, alături de mama sa, iar în prezent el stă în Bucureşti.

Conform sursei citate, în zilele următoare tânărul va ajunge la Buzău.

Anterior, mama lui Cătălin Ilniţchi a anunţat pe o reţea de socializare că fiul său se va întoarce în ţară, după ce s-a refăcut la spitalul Tel Hashomer din Israel.

”Un alt moment mult aşteptat a sosit: întoarcerea acasă. Marţi dimineaţă, la orele 02.45, aterizăm pe Aeroportul Otopeni. Sosim!!!!!!!!!!”, a scris pe pagina sa de Facebook Tamara, mama lui Cătălin Ilniţchi.

De altfel, la începutul lunii decembrie, femeia scria, tot pe reţeaua de socializare, că starea de sănătate a fiului său s-a îmbunătăţit.

”După o lungă aşteptare a evoluţiei în pozitiv, acum vă pot spune că se află în afara pericolului. Rezultatul intervenţiilor chirurgicale este bun şi toate rănile se prezintă în limitele aşteptate. Arsurile căilor respiratorii şi infecţia pulmonară au fost rezolvate. De câteva zile, a început să vorbească, să meargă şi a început deja şi recupararea, cu toate că este încă la Terapie Intensivă a Secţiei de arsuri”, scria pe Facebook mama lui Cătălin Ilniţchi.

Fotograful Cătălin Mircea Ilniţchi a fost rănit grav în tragedia din Clubul Colectiv. În momentul declanşării incendiului, tânărul se afla chiar lângă scena pe care concerta trupa Goodbye to Gravity. El a fost internat la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Bucureşti, fiind în stare critică.

Ulterior, tânărul a fost transferat la Spitalul Sheba - Tel Hashomer din Israel, unde o are alături de mama sa.

Cătălin Ilniţchi a absolvit Liceul ”Alexandru Marghiloman” din Buzău, apoi Facultatea de Construcţii şi lucrează ca inginer la o companie din Bucureşti, iar în timpul liber este colaborator al unei publicaţii pentru iubitorii muzicii rock.

În 30 octombrie, el a ajuns la concertul Goodbye to Gravity, din clubul Colectiv, în ultimul moment, după ce ar fi fost anunţat de un coleg că nu poate ajunge la eveniment pentru a face poze.

Pe Facebook au apărut numeroase apeluri de ajutorare a lui Cătălin Ilniţchi, oamenii fiind rugaţi să doneze sânge, el având o grupă de sânge foarte rară, AB RH negativ. De asemenea, la Banca Transilvania, pe numele mamei lui Cătălin, Tamara Adina Neagu, au fost deschise trei conturi în care pot fi făcute donaţii.

Bogdan Diaconu, coordonatorul Grupului Integrat de Intervenţie în Criză, constitut pentru gestionarea situaţiei răniţilor de la Colectiv, anunţa, săptămâna trecută, că cinci dintre răniţii în incendiu care sunt internaţi în străinătate vor fi repatriaţi până la sfârşitul anului.

"Până la momentul de faţă au fost cinci repatrieri, s-ar putea să mă înşel, ce pot să spun cu siguranţă că până la sfârşitul anului vor mai fi încă cinci, după care în luna ianuarie ne mai aşteptăm să mai fie încă două-trei. Este un calendar orientativ", spunea Bogdan Diaconu.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat la faţa locului 26 de persoane, iar în drum spre spital a mai murit o persoană. Aproape 150 de răniţi au fost internaţi în spitale din Capitală, peste jumătate fiind în stare critică şi foarte gravă. Alte 36 de persoane au murit în spitale din ţară şi din străinătate, numărul victimelor ajungând la 63. În clinicile din străinătate mai sunt internaţi 21 de pacienţi. De asemenea, alţi patru pacienţi au fost externaţi şi se află în tratament în ambulatoriu, în spitalele din străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici