Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, audiat la Parchetul General: „Mi-am asumat riscul în momentul în care mi-am condus oamenii”

Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, s-a prezentat, joi, la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul ce vizează violenţele de la protestul din 10 august.

5070 afișări
Imaginea articolului Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, audiat la Parchetul General: „Mi-am asumat riscul în momentul în care mi-am condus oamenii”

Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, este audiat la Parchetul General

„Nu dau eu declaraţii şi nici nu fac apologia schimbărilor la nivelul ministrului. (...) Mi-am asumat riscul în momentul în care mi-am condus oamenii fără niciun fel de problemă. Nu vreau să dau niciun interviu, sper că mă înţelegeţi şi pe mine. (...) V-am spus punctul meu”, a spus colonelul Cătălin Paraschiv, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române a declarat, într-un interviu dat la jumătatea lunii august, că nu el a fost comandantul acţiunii din 10 august din Piaţa Victoriei şi că până în jurul orei 23.00, Brigada specială nu a intervenit deloc. Cătălin Paraschiv a spus că gazul folosit de jandarmi este legal.

Cătălin Paraschiv spune că prima intervenţie nu a fost pentru evacuarea Pieţei, ci punctuală, pentru extragere, însă ulterior manifestaţia nu a mai fost una paşnică.

"Comandantul acţiunii nu a avut niciodată în vedere evacuarea Pieţei. Nu se ştia că va fi evacuată Piaţa. Filmul acestei acţiuni a fost aşa. S-a primit la un moment dat un apel pe 112 cum că se încearcă vandalizarea magazinului Springtime pe bulevardul Titulescu. Jandarmeria Română avea toate forţele masate în jurul Guvernului şi nu aveam niciun gând de ripostă. S-a apelat la colegii de la Poliţie, care au trimis nişte echipaje să vadă ce se întâmplă şi să ia primele măsuri. Aceste echipaje de la Poliţie au fost atacate. Utilizarea echipamentului de forţă se face conform legii. S-a cerut sprijin Jandarmeriei, prin comandantul acţiunii, care a trimis două detaşamente de jandarmi să sprijine poliţia”, a declarat Cătălin Paraschiv, pentru Kamikaze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici