Câte amenzi generează radarele de pe DN1

În dispeceratul de monitorizare de la Bărcăneşti, unul dintre punctele de unde Poliţia Rutieră stă cu ochii pe traficul de pe DN1, sunt mai multe scaune goale decât poliţişti. De aici pleacă în plic, spre domiciliile şoferilor vitezomani, amenzile.

988 afișări
Imaginea articolului Câte amenzi generează radarele de pe DN1

Câte amenzi generează radarele de pe DN1

Poliţistele Elena şi Ana Maria se împart cum pot, alături de încă un coleg, între teancurile de procese verbale aduse de pe toate drumurile naţionale din judeţul Prahova, de patrule şi de maşinile cu radar, şi sutele de amenzi printate automat de sistemul electronic de monitorizare a traficului de pe DN1.

"Dacă ne întrebaţi cine se mai uită şi pe monitorizarea video, să ştiţi că nu mai avem timp de asta", recunoaşte Elena, privind spre cele câteva monitoare prăfuite care transmit live traficul de pe şosea. Panoul mare, pe care ar fi trebuit să fie afişate imaginile de pe camerele din tot sistemul, oricum nu funcţionează - s-a defectat.

De altfel, şoferii de pe DN1 joacă fără să ştie un fel de ruletă rusească. Din cauza lipsei de fonduri şi de personal, camerele radar nu merg toate, ci doar una sau două, şi asta doar 2 ore pe zi. Surpriza este însă că poliţiştii de la Rutieră aleg intervalul orar aleatoriu, astfel că şoferii nu pot fi niciodată siguri că pot să trişeze cu viteza fără să plătească. Când funcţiona la capacitate maximă, 24 de ore din 24, sistemul genera în jur de 1.500 de amenzi pe zi. Acum, rareori atinge 200 de contravenţii constatate zilnic.

Citeşte mai multe despre amenzile generate de radarele de pe DN1 pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici