Câte persoane au trecut de fapt pe la racla cu moaştele Sf. Parascheva, în pofida pandemiei. Precizările Jandarmeriei

Peste 9.200 de persoane au trecut, miercuri,pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, iar 500 de credincioşi au fost prezenţi la slujbă. Cel mai probabil, racla va fi băgată în biserică în timpul nopţii, anunţă reprezentanţii Mitropoliei.

1760 afișări
Imaginea articolului Câte persoane au trecut de fapt pe la racla cu moaştele Sf. Parascheva, în pofida pandemiei. Precizările Jandarmeriei

Câte persoane au trecut pe la racla cu moaştele Sf. Parascheva. Precizările Jandarmeriei

Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, prezentă cu forţe de ordine la Iaşi, la Pelerinajul dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva, au transmis că, miercuri, până la ora 18.00, peste 9.200 de persoane au fost prezente la racla cu Sfintele Moaşte.

De asemenea, la slujbă au fost prezente 500 de persoane, care au avut loc pe scaun.

Jandarmii spun că în imediata apropiere a Catedralei Mitropolitane Iaşi, alte peste 1.100 de persoane au asistat a slujbă.

„La acest moment, pelerinii au acces la raclă prin dispozitivul de siguranţă, deplasarea efectuându-se în cadrul unui culoar pentru a se putea sta la rând cu respectarea distanţei între credincioşi. Voluntarii împart măşti de protecţie persoanelor care intră în culoar, asigurându-se o comunicare constantă cu privire la necesitatea purtării măştii şi a respectării distanţării fizice”, anunţă jandarmii.

Din 8 octombrie până în prezent, aproximativ 25.550 de pelerini au fost prezenţi la racla cu sfintele moaşte, mai spun jandarmii.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, a anunţat că cel mai probabil racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva va fi reintrodusă în Catedrala Mitropolitană în timpul nopţii de miercuri spre joi, la un moment în care rândul se va reduce astfel încât să poată fi gestionat fără probleme.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici