Câteva zeci de case din localitatea ieşeană Lespezi au fost inundate

Câteva zeci de case din localitatea ieşeană Lespezi au fost inundate, duminică după-amiază, de râul Siret, nivelul apelor din curţi atingând, în unele locuri, până la un metru şi jumătate.

76 afișări
Imaginea articolului Câteva zeci de case din localitatea ieşeană Lespezi au fost inundate

Câteva zeci de case din localitatea ieşeană Lespezi au fost inundate (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt aproximativ 40-50 de case inundate, iar situaţia este gravă. Digurile ridicate în localitate nu au făcut faţă", a declarat pentru MEDIAFAX primarul comunei Lespezi Ioan Lazăr.

Nu s-a înregistrat nicio victimă, pentru că oamenii fuseseră evacuaţi cu câteva ore înainte de producerea viiturii.

Autorităţile au spus că debitele râului Siret în dreptul localităţii Lespezi au ajuns la 1.400 de metri cubi pe secundă, existând riscul ca nivelul apelor să mai crească în următoarele ore.

"Niciun dig nu a fi rezistat, atât de mare a fost forţa apei", a mai spus primarul Ioan Lazăr.

Localitatea Lespezi se află la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Paşcani, unde, de asemenea, este aşteptată o puternică viitură în cursul după-amiezii.

La Paşcani, a ajuns în jurul orei 16.00 şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, care, împreună cu autorităţile locale, analizează măsurile care se impun pentru limitarea pagubelor. Elicopterul cu care premierul a venit de la Suceava nu a putut ateriza într-o zonă situată chiar pe malul Siretului, aparatul de zbor aterizând în condiţii de siguranţă pe stadionul din localitate.

Sute de oameni lucrează, la ora transmiterii acestei ştiri, la ridicarea unui dig de protecţie din saci cu nisip la marginea Paşcaniului, pentru a preîntâmpina revărsarea apelor râului Siret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici