Câteva zeci de persoane au participat la Ziua Forţelor Aeriene - VIDEO

Mai multe zeci de persoane, majoritatea vârstnici, au participat, luni dimineaţă, la o ceremonie organizată la Statuia Aviatorilor, pentru a marca Ziua Forţelor Aeriene.

16 afișări
Imaginea articolului Câteva zeci de persoane au participat la Ziua Forţelor Aeriene - VIDEO

Câteva zeci de persoane au participat la ceremonia de Ziua Forţelor Aeriene (Imagine: Mediafax Foto)

Ceremonia a început cu o scurtă slujbă religioasă, fiind urmată de o paradă a principalelor tipuri de avioane din dotarea forţelor aeriene.

Au zburat, pe deasupra zonei în care a avut loc ceremonia, o formaţie de elicoptere IAR 330 PUMA SOCAT, o formaţie alcătuită din trei avioane C 130 Hercules, care sunt avioanele militare de transport din flota militară a României.

Au evoluat avioane MIG 21 Lancer şi avioane IAR 99, avioane subsonice folosite la pregătirea piloţilor militari şi o serie de aparate din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Ceremonia a continuat cu depunere de coroane la statuia Aviatorilor, din partea Preşedinţiei, Ministerului Apărării, Ministerului Transporturilor, a unor asociaţii ale veteranilor.

La cerermonie a participat nepotul lui Aurel Vlaicu, în vârstă de peste 80 de ani, el fiind decorat cu această ocazie. A fost, de asemenea, decorat, în absenţă, un militar român dispărut în misiune în Angola, în urmă aproape cu 30 de ani.

Pe durata ceremoniei, traficul a fost întrerupt pe Bulevardul Aviatorilor timp de peste 40 de minute.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici