Câţi ani trebuie să muncească un român, un bulgar şi un ungur pentru o casă

Românii au nevoie de 222 de luni (18,5 ani) pentru a cumpăra un apartament de 60 mp, presupunând că şi-ar putea pune deoparte tot salariul mediu lunar. Pe de altă parte, pentru a achiziţiona acelaşi apartament, bulgarii ar avea nevoie, în medie, de 285 de luni (23,7 ani), iar ungurii, de aproape două ori mai puţin.

32 afișări
Imaginea articolului Câţi ani trebuie să muncească un român, un bulgar şi un ungur pentru o casă

Câţi ani trebuie să muncească un român, un bulgar şi un ungur pentru o casă (Imagine: bogdan Maran/Mediafax Foto)

Analiştii imobiliari sunt de părere că tot mai puţini români vor putea economisi pentru a-şi cumpăra o locuinţă, iar băncile vor da tot mai greu credite pentru cumpărarea de apartamente. Majorarea TVA, înce-pând din luna iulie, va avea ca efect o reducere a puterii de cumpărare, iar ca urmare preţurile cerute pentru apartamente vor continua să se reducă pe termen mediu şi lung, spun analiştii. "Cele mai mari scăderi se vor înregistra la preţurile apartamentelor vechi. Este greu de dat o cifră, dar reducerile de preţ nu vor fi de doar 2-3%, ci probabil vor fi de 5-10-15%.

Citeşte mai multe despre evoluţia preţurilor apartamentelor pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici