Câţi oameni au fost împuşcaţi mortal de poliţie în ultimii ani. Asociaţie: Poliţiştii nu sunt instruiţi

  • În perioada 2013-2018, 54 oameni au fost împuşcaţi de poliţiştii, dintre care şase au murit
  • Potrivit APADOR-CH, incidentele recente arată hibele din ordinea publică
  • Poliţiştii au nevoie de instruire în privinţa folosirii armei în misiuni
3704 afișări
Imaginea articolului Câţi oameni au fost împuşcaţi mortal de poliţie în ultimii ani. Asociaţie: Poliţiştii nu sunt instruiţi

Câţi oameni au fost împuşcaţi mortal de poliţie în ultimii ani

Din 2013 şi până în 2018, 54 oameni au fost împuşcaţi de poliţiştii aflaţi în misiune, dintre care 6 au murit, arată APADOR-CH, asociaţie pentru drepturile omului.

În 2018, numărul poliţiştilor care aveau în dotare pistol cu glonţ sau o altă armă letală de foc era de 45.609.

„Însă incidentele din ultima perioadă arată, încă o dată, hibele vechi de care suferă sistemul de ordine publică, subfinanţat şi lipsit de o viziune managerială modernă”, transmit reprezentanţii APADOR-CH într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, cifrele arată că nu forţele speciale folosesc mai mult pistolul, deşi ele sunt cele mai pregătite să o facă, ci poliţiştii de la ordine publică şi rutier, adică exact cei care ar trebui să le folosească cel mai puţin.

„Din statistici, nu se poate spune că poliţiştii români abuzează de armele de foc, ci că nu sunt instruiţi despre cum să nu le folosească. În ultimii ani, din folosirea cu intenţie sau din greşeală a armelor de către poliţie, au rezultat mai multe victime colaterale”, mai spune APADOR-CH.

Un bărbat  a fost împuşcat mortal de poliţie în sectorul 1 al Capitalei, după ce ar fi atacat cu o foarfecă doi poliţişti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici