Cauza accidentului din Ungaria, în care au murit 14 români

Autotrenul românesc implicat într-un accident în Ungaria, soldat cu moartea a 14 români, a derapat de pe banda sa de mers după o curbă, pe autostrada M43, şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un microbuz înmatriculat în România, a anunţat poliţia ungară.

2278 afișări
Imaginea articolului Cauza accidentului din Ungaria, în care au murit 14 români

Cauza accidentului din Ungaria, în care au murit 14 români

Paisprezece persoane au murit, inclusiv trei copii, când un microbuz românesc a fost lovit frontal de un autotren, pe autostrada M43, în apropiere de Szeged, în sudul Ungariei, în noaptea de duminică spre luni.

Autotrenul, care transporta lemn din Arad către Germania, a derapat de pe banda sa de mers după o curbă, a rupt bara care desparte cele două sensuri de mers, s-a răsturnat şi a intrat în coliziune frontală cu microbuzul care venea din sens opus, a declarat pentru MTI un purtător de cuvânt al poliţiei din Csongrad. Microbuzul, cu o capacitate de 15 persoane, efectua o cursă din Valencia (Spania) spre Bucureşti, a precizat Szabolcs Szenti.

Ambele vehicule au ajuns în şanţul de la marginea drumului, potrivit corespondentului agenţiei de presă MTI de la locul accidentului.

Paisprezece pasageri din microbuz au murit pe loc, iar altul este în stare critică. Şoferul autotrenului a fost de asemenea rănit. Ambii răniţi au fost transportaţi la un spital din Szeged.

Autostrada va rămâne închisă pe porţiunea unde a avut loc accidentul până la încheierea operaţiunilor de intervenţie. Poliţia a demarat proceduri legale.

Tir-ul implicat în accidentul din Ungaria soldat cu moartea a 14 români este deţinut de o firmă de transport din municipiul Arad, ai cărei patroni sunt un fost poliţist de frontieră condamnat pentru ucidere din culpă şi mama acestuia, femeia afirmând că nu crede că şoferul a adormit la volan.

Şeful Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Poliţiei Rutiere Timiş, Gheorghe Moldovan, care a ajuns la locul accidentului împreună cu alţi trei poliţişti din Timiş, pentru a ajuta la identificarea victimelor, declara că Poliţia Timiş a fost informată despre accident de către autorităţile ungare, care au cerut sprijin la faţa locului.

Moldovan preciza că accidentul s-a petrecut după ce şoferul unui autocamion a adormit la volan şi a intrat cu maşina pe contrasens, unde a lovit un microbuz înmatriculat în judeţul Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici