Cauză umanitară transformată în furt. Suspectul a fost arestat

Un bărbat a fost arestat, fiind bănuit că fura bani de pe cardurile oamenilor atraşi să doneze bani pentru cazuri umanitare, a informat Poliţia Capitalei.

416 afișări
Imaginea articolului Cauză umanitară transformată în furt. Suspectul a fost arestat

Cauză umanitară transformată în furt. Suspectul a fost arestat

Potrivit Poliţiei Capitalei, cercetările în acest caz au început după ce o femeie a reclamat faptul că la începutul lunii ianuarie o persoană necunoscută i-ar fi accesat în mod ilegal contul bancar şi ar fi efectuat operaţiuni financiare de pe acesta.

Poliţiştii au identificat un bărbat bănuit că în primele două luni ale anului ar fi contactat de pe o pagină de socializare, care promova cazurile umanitare ale unor copii suferind de diferite afecţiuni grave, mai mulţi părinţi şi, sub pretextul donării unor sume de bani, a obţinut date de pe cardurile bancare şi cărţile de identitate ale acestora.

Ulterior, bărbatul ar fi folosit informaţiile obţinute de la două persoane vătămate pentru a efectua plăţi online sau pentru a retrage sume de bani prin diverse aplicaţii bancare.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici