Caz dramatic la Iaşi: O femeie a ajuns în stare gravă la spital după ce a încercat să nască acasă/ Medicii vor să o dea în judecată

O femeie din Iaşi a ajuns în stare gravă la spital după ce a încercat să nască acasă, ajutată de o persoană care nu avea cunoştinţe medicale de specialitate. Medicii intenţionează să depună o plângere penală pe numele femeii.

1148 afișări
Imaginea articolului Caz dramatic la Iaşi: O femeie a ajuns în stare gravă la spital după ce a încercat să nască acasă/ Medicii vor să o dea în judecată

Caz dramatic la Iaşi: O femeie a ajuns în stare gravă la spital după ce a încercat să nască acasă

Prof.univ.dr. Mircea Onofriescu, şeful Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului „Cuza Vodă” din Iaşi, a declarat că o femeie în vârstă de 31 de ani, care a născut în 2016 un copil prin cezariană, a decis să-l nască pe cel de-al doilea copil la domiciliu, cu ajutorul unei persoane care nu ar avea cunoştinţe medicale de specialitate.

„Pacienta, care este din Iaşi, cu sarcină la termen, supravegheată pe parcursul sarcinii de un medic specialist, cu o naştere anterioară prin operaţie de cezariană în 2016, sarcină de 42 de săptămâni, a venit miercuri seară, în jurul orei 20.00, în Triajul Maternităţii «Cuza Vodă», acuzând dilataţie completă şi capul fetal blocat la strâmtoarea superioară, cu suferinţă fetală acută. Pacienta a declarat debutul travaliului la domiciliu, în jurul orei 14.30, fiind monitorizată de la ora 15.30 la domiciliu, de o doulă, adică persoană care nu are cunoştinţe medicale şi nici experienţă în asistarea unei naşteri şi care ajută doar psihologic o naştere naturală. Pacienta nu a vrut să precizeze identitatea acestei persoane”, a declarat Mircea Onofriescu.

Conform acestuia, monitorizarea a fost făcută declarativ prin monitorizarea bătăilor de cord fetal şi tuşeu vaginal, iar femeia a declarat că i s-au explicat verbal riscurile naşterii la domiciliu şi ale naşterii prin cezariană de către o persoană care nu avea cunoştinţe medicale de specialitate, dar nu a semnat vreun act oficial.

De asemenea, preşedintele Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie a adăugat că, în opinia sa, actul medical desfăşurat la domiciliu este de o „gravitate extremă”, în special în cazul gravidelor care au la activ o operaţie de cezariană.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici