Caz fără precedent. Ziua Unirii, sărbătorită în două locuri diferite în Focşani, pentru că autorităţile nu s-au înţeles

Autorităţile locale din Focşani sărbătoresc Ziua Unirii în două locuri diferite, deoarece Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primăria nu s-au înţeles asupra modului de organizare a ceremoniilor.

2963 afișări
Imaginea articolului Caz fără precedent. Ziua Unirii, sărbătorită în două locuri diferite în Focşani, pentru că autorităţile nu s-au înţeles

Caz fără precedent. Ziua Unirii, sărbătorită în 2 locuri diferite în Focşani, pentru că autorităţile nu s-au înţeles

În ultimele săptămâni, autorităţile s-au războit în declaraţii publice despre modul de organizare a ceremoniilor. Deoarece nu s-a ajuns la un consens, primarul oraşului Focşani a decis să organizeze o ceremonie în Piaţeta Teatrului, de la ora 17.30, sub egida „Hora ne uneşte”.

„Dragi focşăneni, vă adresez din toată inima invitaţia ca pe data de 24 ianuarie 2020 să dăm mână cu mână / Cei cu inima română / Să-nvârtim hora frăţiei / Pe pământul României! de la ora 17.30 în Piaţeta Teatrului din Municipiul Focşani (…) Primăria Municipiului Focşani serbează 161 ani de la Unirea Principatelor Române în cadrul unei suite de evenimente intitulate generic, La Focşani, Hora ne uneşte”, a anunţat primarul oraşului Focşani, Cristi Misăilă, pe Facebook.

Prefectura Vrancea organizează alte ceremonii în Piaţa Unirii, de la ora 13.00.

În programul manifestării, la capitolul discursuri apar în ordine alocuţiuni ale prefectului, preşedintelui Consiliului Judeţean şi primarului din Focşani.

Este greu de crezut că Marian Oprişan şi Cristi Misăilă vor participa la aceste ceremonii, în condiţiile în care au fost acuzaţi de prefectul Gheorghiţă Berbece că „încearcă într-un mod jalnic şi josnic să obţină capital electoral”.

„Ca urmare a răspunsului comun înregistrat de Consiliul Judeţean Vrancea (...) şi de Primăria Municipiului Focşani (...) la adresa Instituţiei Prefectului (...), publicat în presa locală, dar necomunicat oficial instituţiei noastre până în acest moment, constatăm, fără surprindere, că semnatarii ei, conducătorii instituţiilor menţionate, încearcă într-un mod jalnic şi josnic să obţină capital electoral, fiind de notorietate carenţele pe care le au şi la acest capitol (…) 24 Ianuarie reprezintă Ziua Unirii, iar ea s-a putut înfăptui prin conlucrarea unor instituţii din două principate diferite, prin renunţarea la orgolii personale şi interese, în favoarea unui scop măreţ, în interesul tuturor celor care vorbesc aceeaşi limbă de-o parte şi de alta a Milcovului. Epigonii de astăzi nu se gândesc decât la interesul personal şi câştigul electoral, transformând această zi în una dedicată osanalelor”, au scris reprezentanţii Prefecturii Vrancea pe pagina lor de Facebook.

Ambele manifestări de la Focşani dedicate evenimentului de astăzi se vor încheia cu tradiţionala horă a unirii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici