Caz grav în Vrancea: Un bărbat internat într-un centru de asistenţă socială a murit în condiţii suspecte

Un bărbat de 50 din judeţul Vrancea a murit, luni, la scurt timp după ce s-a întors în Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională din localitatea Odobeşti, unde era internat şi de unde plecase fără bilet de voie. Poliţia a deschis o anchetă.

909 afișări
Imaginea articolului Caz grav în Vrancea: Un bărbat internat într-un centru de asistenţă socială a murit în condiţii suspecte

Caz grav în Vrancea: Un bărbat internat într-un centru de asistenţă socială a murit în condiţii suspecte

Reprezentanţii Procuraturii, ai Poliţiei şi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea fac anchete pentru a stabili cauzele morţii unui bărbat de 50 de ani, care era beneficiar al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională din localitatea Odobeşti şi care luni a plecat din instituţie fără să solicite permisiunea îngrijitorilor.

El a revenit după aproximativ trei ore spunând că se simte foarte rău.

Angajaţii Centrului au sunat la 112, însă echipajul de prim-ajutor de pe ambulanţă nu a mai putut să-l salveze.

Reprezentanţii Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională au început o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat în centru înainte de plecare şi după revenirea beneficiarului. De asemenea, au informat organelle de anchetă despre acest caz.

„Se fac verificări. S-a întâmplat de dimineaţă, a lipsit cel mult trei ore. Martorii spun că a plecat cu o maşină neagră, se ştiu detalii despre maşină, Poliţia a primit toate informaţiile. La întoarcere bărbatul prezenta o stare generală foarte proastă dar nu avea urme vizibile de violenţă. Deoarece se simţea rău, personalul a sunat la 112. El avea semne vitale când a venit salvarea, a fost preluat şi a decedat ulterior. Beneficiarul avea afecţiuni cronice, este vorba despre afecţiuni cardiace, avea tratament şi îl urma. Nu ieşea din centru deoarece avea nevoie de asistenţă”, a explicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, Adina Lăscan.

Cauza exactă a morţii va fi stabilită în urma necropsiei.

Conform legii, ancheta se desfăşoară sub coordonarea unui procuror, cercetările fiind pentru moarte suspectă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici