Video Crăpături în asfalt şi fisură de la ultimul etaj până la parter, la un bloc din Galaţi | FOTO, VIDEO

Crăpături în asfalt au apărut în mai multe zone ale unui cartier din centrul oraşului Galaţi, iar unul dintre blocuri are o fisură de la ultimul etaj până la parter. Autorităţile locale au convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

1446 afișări

Gălăţenii care locuiesc în blocul cu patru etaje pe care au apărut fisuri spun că zilele trecute în zonă a avut loc o lucrare a societăţii edilitare Apă Canal şi cred că de vină pentru apariţia crăpăturilor este şantierul deschis de muncitori.

Oamenii spun că sunt speriaţi de faptul că situaţia s-ar putea agrava. În plus, ei se plâng că numeroase uşi şi geamuri din apartamente nu se mai pot închide de când s-a produs tasarea.

„De parchet se loveşte, nu se închide, crăpături au apărut sub grindă, este plin apartamentul de fisuri. Şi pe sus sunt. Sigur că îmi este teamă... Nici uşa asta nu se închide, nu merge, îmi intră mâna pe lângă uşă. Termopanul de la balcon nu-l deschid pentru că îmi este teamă că se strică, vine iarna”, a spus proprietara unui apartament afectat.

Oamenii dau vina pe societatea Apă Canal şi spun că tasarea se accentuează în fiecare zi.

„Sută la sută ei sunt vinovaţi. S-a fisurat o ţeavă, o conductă mare ca diametru şi pierderile de apă sunt de ani de zile. Nu le-au observat la timp şi uitaţi ce dezastru este acum. Geamurile, uşile nu se mai închid, avem crăpături în pereţi la apartamentele de la două scări ale blocului. Mişcare vedem în fiecare dimineaţă, stăm cu teamă”, a afirmat un bărbat care locuieşte în blocul afectat.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi s-a reunit luni pentru a analiza situaţia.

Autorităţile încearcă să afle de ce au apărut mai multe fisuri în asfalt şi în structura blocului şi dacă situaţia se poate agrava, punându-i în pericol pe oameni. Biroul de Presă al Primăriei Galaţi a anunţat că primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a dispus efectuarea în regim de urgenţă a unei expertize tehnice, pentru care banii vor fi alocaţi din fondul de rezervă.

La rândul lor, reprezentanţii Apă Canal se pregătesc să monteze o conductă provizorie pentru a o înlocui pe cea veche care recent a fost reparată şi care ar putea fi vinovată de producerea accidentului de sol.

„Sunt 40 de metri de la lucrarea efectuată de noi până la fisură, nu ştiu dacă au legătură. Vom afla în urma forajelor geo care vor arăta gradul de umiditate din sol şi a măsurătorilor topo. Acestea se desfăşoară luni şi marţi, probabil rezultatele vor veni până la finalul săptămânii. Noi nu am închis şantierul tocmai pentru că nu avem nimic de ascuns, vom afla în curând de ce au apărut fisurile. Oricum, noi montăm şi o conductă provizorie, ca să eliminăm orice risc, oamenii vor avea apă chiar dacă vechea conductă este stricată şi are pierderi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al societăţii Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici