Caz REVOLTĂTOR în Dâmboviţa: Patru copii, bătuţi de tată, înfometaţi şi nespălaţi/ Trei dintre minori, daţi de urgenţă în grija statului

Două anchete au loc în Dâmboviţa după ce un tată este acuzat că îşi ţine cei patru copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, fără mâncare şi nespălaţi. Trei dintre copii au fost daţi de urgenţă în grija statului.

725 afișări
Imaginea articolului Caz REVOLTĂTOR în Dâmboviţa: Patru copii, bătuţi de tată, înfometaţi şi nespălaţi/ Trei dintre minori, daţi de urgenţă în grija statului

Caz TULBURĂTOR în Dâmboviţa: Patru copii, bătuţi de tată, înfometaţi şi nespălaţi/ Trei dintre minori, daţi de urgenţă în grija statului

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa, Dumitru Andrei, angajaţii Direcţiei au fost sesizaţi printr-un apel făcut la Telefonul Copilului că patru copii din comuna Petreşti, sat Ioneşti, sunt abuzaţi şi neglijaţi de tatăl lor.

”Noi am fost sesizaţi, iar colegii mei s-au dus astăzi (luni - n.r.) să facă evaluarea la faţa locului. Se reclama că tatăl nu îi creşte corespunzător. Că nu sunt îngrijiţi”, a declarat Andrei.

Potrivit acestuia, în urma evaluării, s-a luat decizia ca trei copii, cu vârste între 6 şi 10 ani, să fie plasaţi în sistem de urgenţă.

”Cel de-al patrulea copil, în vârstă de 12 ani, a rămas în grija tatălui. Este urmărit însă de autoritatea locală”, a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa.

Cei trei copii urmează să fie şi consiliaţi psihologic.

Viceprimarul comunei Petreşti, Ion Constantin, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ştia de acest caz, mai ales că anul trecut s-a mai încercat un astfel de demers. Mama a plecat în urmă cu ceva timp, iar copilaşii au rămas în grija tatălui, care este căzut în patima băuturii.

Toţi locuiesc într-o singură cameră, în mizerie.

“Noi am mai încercat şi anul trecut să luăm copiii. Erau ţinuţi înfometaţi, le mai dădea bunicul nişte pâine. Tatăl nu-i lăsa să mănânce decât când venea el şi ţinea mâncarea încuiată. Fetele au spus că le bătea , că nu le dă să mănânce. El consumă alcool, a jucat şi la păcănele. Nu au condiţii. Stau toţi într-o cameră, e mizerie. Sunt nespălaţi. Acum trei au fost luaţi, al patrulea nu a vrut”, a spus Ion Constantin.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Alexandra Ciurea, a precizat că IPJ Dâmboviţa s-a autosesizat, iar poliţiştii fac cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici