Caz şocant în Nigeria. Poliţia a eliberat 77 de persoane din subsolul unei biserici unde aşteptau a doua venire a lui Hristos

Poliţia din Nigeria a eliberat cel puţin 77 de persoane care au fost ţinute în subsolul unei biserici de către pastori care le predicau despre credincioşii creştini care se vor înălţa la cer odată cu a doua venire a lui Iisus Hristos, au declarat duminică autorităţile.

2652 afișări
Imaginea articolului Caz şocant în Nigeria. Poliţia a eliberat 77 de persoane din subsolul unei biserici unde aşteptau a doua venire a lui Hristos

Sursa foto: Twitter

Printre persoanele salvate vineri seară din biserica din statul Ondo se numără şi 23 de copii, unii de doar 8 ani. Locuitorii locali au declarat pentru The Associated Press că unii membri ai Bisericii Întregii Credinţe Biblice au fost ţinuţi acolo încă de anul trecut.

Pastorii de la biserica situată la 75 de kilometri de capitala Nigeriei i-au încurajat pe membri "să rămână în urmă" şi să aştepte răpirea, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Ondo, Funmilayo Odunlami.

Doi pastori sunt în custodie, deşi anchetatorii nu au găsit dovezi care să indice că membrii bisericii au fost "abuzaţi şi/sau forţaţi" să rămână în subsol, a precizat ea.

Nigeria este o ţară profund religioasă în care mulţi lideri religioşi sunt veneraţi. Nu este prima dată când autorităţile au raportat că au salvat persoane reţinute de clerici, fie voluntar, fie cu forţa.

O femeie a tras un semnal de alarmă cu privire la o posibilă răpire în care este implicată biserica din Ondo, spunând că fiicei sale nu i s-a permis să meargă să se înscrie la examene, au declarat localnicii.

Alţi rezidenţi au avut plângeri de deranj în legătură cu biserica, dar nu ştiau ce se întâmplă înăuntru.

Famakinwa Lucaskakaki, preşedintele unui grup local de tineri, a declarat că, în timpul interogatoriului, membrii bisericii au insistat că "au intrat singuri în subsol" după slujbă în fiecare duminică.

"Unii dintre ei au spus că sunt acolo din august; unii ne-au spus că au ajuns acolo în luna ianuarie a acestui an", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici