Cazanciuc, la moţiune: Nu vorbim de libertatea presei, ci de societăţi care nu-şi respectă obligaţiile

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple privind insolvenţa, că discuţiile nu se referă la libertatea presei, ci la falimentul unor societăţi comerciale.

94 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc, la moţiune: Nu vorbim de libertatea presei, ci de societăţi care nu-şi respectă obligaţiile

Cazanciuc, la moţiune: Nu vorbim de libertatea presei, ci de societăţi care nu-şi respectă obligaţiile

"Aş vrea să rămânem cu două lucruri pe care aş vrea să le punctez: nu vorbim de libertatea presei astăzi, ci vorbim de societăţi comerciale care nu îşi respectă obligaţiile către stat, către furnizori, către angajaţi. Discutăm de falimentul unor societăţi comerciale, şi nu de libertatea presei", le-a spus deputaţilor Cazanciuc.

El a spus că Ministerul Justiţiei va fi reprezentat la dezbaterea din Parlament pe tema noului Cod al insolvenţei.

"Ministerul Justiţiei va fi în Parlament la dezbaterea parlamentară pe acest nou Cod al insolvenţei şi cu siguranţă vom sprijini orice iniţiativă de natură să aducă claritate textului supus dezbaterii, de natură să contribuie la intenţia Guvernului, aceea de a avea un mediu economic sănătos, în care să îşi găsească locul doar cei care vor să respecte legea şi să îşi respecte partenerii de afaceri", a adăugat Cazanciuc.

În cursul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor, reprezentanţi ai puterii au susţinut că moţiunea PPDD şi a PDL este "inodoră, incoloră, insipidă", în timp ce deputaţii PPDD şi ai PDL, iniţiatori ai moţiunii simple, au spus că ordonaţa privind insolvenţa este "un atac grav la liberatatea de exprimare".

Moţiunea simplă intitulată "Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi maniputarea democraţiei", semnată de 31 de deputaţi PDL şi 24 ai PPDD, solicită Guvernului retragerea Ordonanţei privind codul de insolvenţă, "încetarea imediată a atacurilor Guvernului Ponta asupra presei independente şi a mediului de afaceri" şi o dezbatere pe tema codului insolvenţei.

Deputaţii se vor pronunţa marţi prin vot asupra acestei moţiuni simple.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici