Cazul bărbatului care a murit imobilizat de jandarmi, la Vatra Dornei. Raport IML: Între acţiunile de imobilizare şi deces există o legătură indirectă

Rezultatele necropsiei bărbatului care a murit la spitalul din Suceava în urma intervenţiei jandarmilor au fost depuse la dosar, iar potrivit raportului medico-legal, „între acţiunile de imobilizare şi deces există o legătură de cauzalitate indirectă”.

595 afișări
Imaginea articolului Cazul bărbatului care a murit imobilizat de jandarmi, la Vatra Dornei. Raport IML: Între acţiunile de imobilizare şi deces există o legătură indirectă

Raport IML: Legătură indirectă între moartea bărbatului din Suceava şi intervenţia jandarmilor

La dosarul în care se fac cercetări privind intervenţia jandarmilor din Vatra Dornei, în urma căreia un bărbat a murit, a fost depus şi rezultatul autopsiei victimei, potrivit Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Raportul IML arată că moartea bărbatului imobilizat de jandarmi s-a datorat unui şoc toxico-septic, a unei peritonite generalizate şi a unei encefalopatii.

„Raportul de autopsie a concluzionat faptul că moartea victimei a fost concuratoare în sensul că ea s-a datorat şocului toxico-septic ca urmare a infarctului enteromezenteric, consecinţă a unei afecţiuni preexistente şi cu asocierea unui peritonite generalizate şi a unei encefalopatii survenite pe un organism cu multiple afecţiuni peexistente", se arată în răspunsul Parchetului Militar Iaşi, la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit aceluiaşi raport, „între acţiunile de imobilizare şi deces există o legătură de cauzalitate indirectă".

Un jandarm din cadrul Inspectoratului Judeţean Suceava este cercetat pentru abuz în serviciu şi purtare abuzivă de către procurorii militari, în cazul bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen într-un parc din Vatra Dornei, care a murit ulterior la spital.

Incidentul s-a produs în luna iulie. Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat într-o altercaţie cu jandarmii din oraş.

Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar jandarmii au folosit spray.

Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă.

Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital.

Taguri:
bărbat,
deces,
necropsie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici