Cazul celor trei persoane moarte după deratizare, la Timişoara: Locatarii celui de-al doilea bloc evacuat se pot întoarce acasă

Locatarii celui de-al doilea bloc evacuat în Timişoara se pot întoarce acasă, însă apartamentul în care s-a înregistrat prezenţa substanţelor toxice va rămâne închis.

104 afișări
Imaginea articolului Cazul celor trei persoane moarte după deratizare, la Timişoara: Locatarii celui de-al doilea bloc evacuat se pot întoarce acasă

Cazul celor trei persoane moarte după deratizare, la Timişoara: Locatarii celui de-al doilea bloc evacuat se pot întoarce acasă

ISU Timiş a anunţat că, în urma măsurilor de neutralizare făcute la cel de-al doilea bloc evacuat, de pe strada Vaida Voievod nr. 1, şi în urma măsurătorilor făcute de echipele CBRN, s-a dispus permiterea accesului persoanelor în locuinţe, deoarece nu am mai fost identificate substanţe toxice.

„Referitor la apartamentul în care au fost înregistrată prezenta substanţelor toxice, acesta va rămâne închis până vor ajunge specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a verifica spaţiul respectiv”, au spus reprezentanţii ISU Timiş.

Cel de-al doilea bloc de locuinţe din Timişoara fusese evacuat luni seara, de autorităţi, după ce într-unul dintre apartamente s-au făcut lucrări de dezinsecţie şi deratizare cu aceeaşi firmă care a intervenit şi în imobilul în care trei persoane au murit şi alte câteva zeci au ajuns la spital.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăţi care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia - GASTOXIN”, ce are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Patronul societăţii a fost reţinut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice. Călin Stăiculescu, avocatul acestuia, a declarat, pentru MEDIAFAX, că patronul firmei de deratizare din Timişoara a cumpărat substanţele folosite de la „o cunoştinţă”, fără documente.

Taguri:
loctari,
bloc,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici