Cazul elevilor de la Seminarul Teologic acuzaţi că au ucis un bărbat în plină stradă: Ce pedepse au de ispăşit cei doi vinovaţi

Tribunalul Galaţi l-a condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pe unul dintre cei doi elevi de la Seminarul Teologic, care în luna mai a participat la o bătaie în urma căreia un bărbat a murit. Un alt tânăr a primit o sentinţă de şase luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

1684 afișări
Imaginea articolului Cazul elevilor de la Seminarul Teologic acuzaţi că au ucis un bărbat în plină stradă: Ce pedepse au de ispăşit cei doi vinovaţi

cazul elevilor de la Seminarul Teologic acuzaţi că au ucis un bărbat în plină stradă: Ce pedepse au de ispăşit cei doi vinovaţi

Decizia Tribunalului Galaţi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

„Condamnă inculpatul M.G. la o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni închisoare, precum şi la pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66(a) (...) Condamnă inculpatul Z.L.G. la o pedeapsă de 6 luni închisoare, precum şi la pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului prevăzut de art. 66(h) Cod Penal (...) În temeiul art. 91 şi art. 92 Cod Penal suspendă executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani (...) dispune să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Ioan sau în cadrul Bibliotecii Judeţene V. A. Urechia Galaţi”, se arată în decizia instanţei gălăţene.

Incidentul violent s-a produs în luna mai. Cei doi elevi de la Seminar, cu vârste de 18 şi 19 ani, se întorceau de la banchetul de absolvire a clasei a 12-a, când au intrat în conflict cu nişte locatari din zonă.

În scurt timp, conflictul a degenerat şi unul dintre seminarişti l-a înjunghiat cu cuţitul pe un bărbat care intervenise pentru a calma spiritele, iar celălalt l-a lovit cu o bâtă în cap. Victima, în vârstă de 41 ani, a murit la spital, în scurt timp.

La capătul a peste 18 ore de anchetă, poliţiştii şi procurorii au reuşit să îi reţină pe principalii suspecţi. Anchetatorii au fost ajutaţi de imaginile surprinse de camerele video aflate în apropierea locului faptei.

La interogatoriu, cei doi elevi ai Seminarului Teologic din Galaţi şi-au recunoscut fapta şi au cerut, prin avocaţii angajaţi, să fie cercetaţi şi judecaţi în procedură simplificată.

Taguri:
pedepse,
seminar,
omor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici