Cazul falsului chirurg estetician: Matteo Politi rămâne în arest. Magistraţii i-au respins cererea de plasare sub control judiciar

Matteo Politi, italianul acuzat de înşelăciune şi de exercitarea profesiei de medic fără drept, rămâne în detenţie, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins contestaţia arestului preventiv. Politi a cerut să fie plasat sub control judiciar.

268 afișări
Imaginea articolului Cazul falsului chirurg estetician: Matteo Politi rămâne în arest. Magistraţii i-au respins cererea de plasare sub control judiciar

Cazul falsului chirurg estetician: Matteo Politi rămâne în arest. Magistraţii i-au respins cererea de plasare sub control judiciar

Italianul acuzat de exercitarea profesiei de medic fără drept a cerut miercuri magistraţilor să fie plasat sub control judiciar, a precizat avocatul lui, subliniind că Matteo Politi a încheiat un contract de mediere pentru fapta de înşelăciune, deoarece e dispus să se împace cu părţile păgubite.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins ca neîntemeiată cererea lui Matteo Politi.

„Domnul Matteo Politi, inculpat în cauză, a făcut o cerere de mediere autorizată, legală, faţă de un mediator absolut legal prin care doreşte împăcarea cu toate părţile din dosar. Motiv pentru care o cerere legală depusă e masa judecătorului ne atrage nouă consecinţa articolului 244 pentru care este astăzi în arest preventiv, dar nu alineatele 1 şi 2, ci 3. Adică pentru infracţiunea de înşelăciune - împăcarea părţilor înlătură caracterul penal al faptei. Motiv pentru care nu am venit cu ideea de a spune în presă, nu a face fapte de natură verbală, ci am depus un contract de mediere semnat de un mediator pentru care s-a demarat deja procedura medierii”, a declarat Daniel Ionaşcu, apărătorul lui Matteo Politi, la ieşirea din sala de judecată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1au pus în mişcare acţiunea penală faţă de falsul chirurg italian, el fiind acuzat de înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei. În privinţa infracţiunii de înşelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitată ca garanţie pentru închirierea spaţiului.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins săptămâna trecută de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară. Magistraţii l-au plasat tot săptămâna trecută sub control judiciar.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici