Cazul femeii care şi-a tranşat soţul: Fosta profesoară a fost arestată şi urmează să fie testată psihologic

Femeia din Roman acuzată că şi-a ucis şi tranşat soţul în apartamentul lor, fiind prinsă apoi de poliţişti în Târgu Frumos în timp ce căra, în saci, membrele şi trunchiul bărbatului, a fost arestată preventiv, urmând să fie adusă la Bucureşti pentru a fi supusă unei expertize psihiatrice.

548 afișări
Imaginea articolului Cazul femeii care şi-a tranşat soţul: Fosta profesoară a fost arestată şi urmează să fie testată psihologic

Cazul femeii care şi-a tranşat soţul: Fosta profesoară, în vârstă de 64 de ani, a fost arestata şi urmează să fie testată psihologic (Imagine:Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Neamţ au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele Anei Zaharia, femeia de 64 de ani din Roman, acuzată că şi-a ucis şi tranşat soţul.

Procurorul Stelian Olteanu de la Parchetul Tribunalului Neamţ a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cursul zilei de joi va fi finalizată ordonanţa privind efectuarea unei expertize psihiatrice în cazul femeii, aceasta urmând să fie transportată la Bucureşti.

”Cel mai probabil săptămână viitoare, centrul de reţinere de la noi o va transporta la Bucureşti în funcţie de posibilităţi, va sta la Penitenciarul Jilava, iar comisia de expertiză va dispune efectuarea expertizei psihiatrice. Din câte cunosc eu, femeia nu este cunoscută cu antecedente psihice, dar este cunoscută ca fiind «reclamantă», cunoaşte foarte bine Codul Penal, discută într-un mod coerent, însă nu te poţi înţelege cu ea, vorbeşte cu totul şi cu totul altceva decât subiectul aflat în discuţie. Nici măcar nu a fost intrigată că soţul ei este mort, că a fost tranşat“, a declarat, joi, Stelian Olteanu.

Anchetatorii caută în continuare organele interne ale bărbatului, spunând însă că şansele de a le găsi sunt mici.

De asemenea, în cursul zilei de joi, fratele femeii va fi audiat de procurori.

Femeia a fost reţinută, miercuri, de procurori, pentru omor calificat şi profanare de cadavre.

Tot miercuri, medicii Institutului de Medicină Legală Iaşi au stabilit, în urma unor cercetări preliminare asupra cadavrului soţului femeii, că acesta a avut trei leziuni la cap provocate de cel puţin un obiect contondent, care ar fi putut să-i provoace decesul. În raportul preliminar transmis de IML Iaşi se mai arăta că bărbatul a murit cu două-patru zile înaintea momentului în care a fost făcută necropsia.

Potrivit procurorilor de la Parchetul Tribunalului Neamţ, femeia, în vârstă de 64 de ani, fostă profesoară, acum pensionară, a fost surprinsă de camerele de luat vederi de la o benzinărie din Roman, urcând cu trei saci într-un autocar spre Iaşi la ora 00.55, în noaptea de luni spre marţi.

Ea a ajuns în jurul orei 01.30 în oraşul Târgu Frumos, luând apoi un taxi din locul în care a lăsat-o autocarul spre piaţă. Taximetristul, simţind un miros ciudat, a anunţat o patrulă a Poliţiei Locale, iar poliţiştii au găsit-o pe femeie în momentul în care arunca sacii în tomberoanele din apropierea pieţei.

La solicitarea poliţiştilor, femeia a desfăcut sacii, iar acolo au fost găsite bucăţi din trunchiul unui bărbat, fără cap, fără organe interne şi fără organe genitale.

Femeia a fost legitimată şi s-a stabilit că este din Roman, iar Parchetul Tribunalului Iaşi a deschis un dosar penal pentru omor şi a sesizat procurorii din Neamţ, care au preluat cazul.

"Luni noapte, la ora 1.30, a fost identificată în judeţul Iaşi o femeie domiciliată în Roman, născută în 1951, care căra trei saci din plastic care miroaseau îngrozitor a cadavru. Cadavrul a fost descoperit tranşat, fără cap, organe genitale şi fără organe interne", declara procurorul criminalist Stelian Olteanu de la Parchetul Tribunalului Neamţ.

El preciza că, ulterior, au fost făcute verificări în apartamentul femeii din Roman, care era "plin de gunoaie". Acolo a fost descoperit, într-o găleată de plastic ţinută într-o debara, fostă baie, capul bărbatului, care era învelit într-o pungă din plastic şi în hârtie de ziar. Craniul a fost trimis la Iaşi, la Institutul de Medicină Legală, pentru autopsie.

Potrivit sursei citate, în locuinţa femeii nu au fost găsite organele interne ale bărbatului, anchetatorii verificând canalele şi tomberoanele din preajma locuinţei.

Procurorul Olteanu spunea că nu s-a putut discuta cu femeia, care "era incoerentă, vorbea doar pe lângă subiect".

Bărbatul, care a fost soţul femeii, avea 69 de ani şi era ofiţer în rezervă, el fiind de profesie inginer mecanic.

Femeia a spus iniţial că bagajele îi fuseseră trimise de o persoană din Bucureşti şi că trebuia să le transporte la Roman, fără să ştie ce conţin, însă, pentru că a adormit în microbuz, a coborât la Târgu Frumos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici