Cazul fetei de 16 ani dispărute: Medicul suspect întreţinea relaţii intime cu adolescenta în spital

Medicul chirurg de la Spitalul de Urgenţă Bârlad, principalul suspect în cazul dispariţiei, în luna martie, a unei adolescente de 16 ani, întreţinea relaţii intime cu aceasta în cabinetul său medical, susţin anchetatorii, fata fiind supusă şi unei intervenţii de întrerupere de sarcină.

2838 afișări
Imaginea articolului Cazul fetei de 16 ani dispărute: Medicul suspect întreţinea relaţii intime cu adolescenta în spital

Cazul fetei de 16 ani dispărute: Medicul suspect întreţinea relaţii intime cu adolescenta în spital (Imagine: Shutterstock)

Potrivit anchetatorilor, adolescenta de 16 ani a întreţinut de mai multe ori relaţii intime cu medicul Octavian Marcu în cabinetul acestuia din incinta Spitalului de Urgenţă Bârlad.

În urma anchetei, poliţiştii şi procurorul de caz au mai stabilit că adolescenta a fost supusă, tot la spitalul din Bârlad, unei intervenţii de întrerupere de sarcină, fără acordul părinţilor, Octavian Marcu apelând la serviciile unui coleg, medic ginecolog.

"Într-adevăr, relaţiile intime dintre medic şi adolescenta dispărută s-au consumat în cabinetul lui Octavian Marcu. În urma percheziţiilor care au avut loc la mai multe proprietăţi ale medicului, inclusiv la cabinetul medical al acestuia din spital, au fost ridicate mai multe bunuri şi urme, care vor fi analizate de către specialiştii criminalişti", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Mai multe percheziţii au avut loc, sâmbătă, la locuinţele medicului chirurg Octavian Marcu de la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, procurorii deschizând dosar penal pentru omor în acest caz.

Cercetările în acest caz au fost începute de poliţişti în luna martie, în urma unei plângeri depuse de părinţii adolescentei care au sesizat că fiica lor nu s-a mai întors acasă de la şcoală, în condiţiile în care făcea zilnic naveta la liceul din Bârlad.

Chemat la audieri în acest caz, la câteva zile de la sesizarea privind dispariţia fetei, medicul Octavian Marcu a depus şi el o plângere pentru şantaj împotriva adolescentei de 16 ani.

După mai mult de trei luni de la declanşarea cercetărilor, poliţiştii din Bârlad şi-au declinat competenţa în favoarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Vaslui, care au deschis dosar penal pentru omor în cazul dispariţiei adolescentei, principalul suspect fiind chirurgul Octavian Marcu.

"Minora de 16 ani şi Octavian Marcu întreţineau relaţii intime încă din vara anului 2012, de când adolescenta i-a fost pacientă la Spitalul de Urgenţă Bârlad. În 3 martie, susţine medicul, minora şi cu prietenul ei i-ar fi solicitat 3.500 de lei ca să nu facă publică relaţia lor. Două zile mai târziu, Octavian Marcu s-a întâlnit cu adolescenta pe strada unde se află liceul la care învăţa pentru a-i da o anumită sumă de bani. Ulterior, minora ar fi fost dusă cu maşina de către medic, potrivit propriilor declaraţii, la ieşirea din municipiul Bârlad, fiind lăsată acolo", declara procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Potrivit sursei citate, medicul Octavian Marcu a devenit principalul suspect în cazul dispariţiei adolescentei ca urmare a schimbării declaraţiilor şi după ce a căzut testul poligraf.

"Octavian Marcu a venit cu foarte multe variante legate de dispariţia minorei. La un moment dat, a afirmat că atunci când a dus-o pe adolescentă la marginea oraşului ar fi predat-o la trei indivizi şi că ar fi dat suma de 4.000 de lei ca să-l scape de ea. Ulterior, chirurgul a revenit asupra acestei declaraţii şi a spus că a fabulat pe motiv că este labil psihic. Totuşi, într-o declaraţie scrisă existentă la dosarul de anchetă, medicul susţine că s-a gândit să plătească pe cineva ca să-l scape de adolescentă. Însă, Octavian Marcu a devenit principalul suspect pentru infracţiune de omor după ce a căzut testul poligraf, motiv pentru care am decis şi efectuarea de percheziţii în vederea căutării de indicii sau probe cu privire la dispariţia minorei", mai spunea procurorul Alice Ruja.

La două zile după efectuarea percheziţiilor, medicul Octavian Marcu şi soţia acestuia, Daniela Marcu, şeful Secţiei de Neurologie a Spitalului de Urgenţă Bârlad, au intrat în concediu de odihnă, cel puţin până la sfârşitul lunii iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici