Cazul jandarmului ucis la Sibiu: Crima ar fi fost comisă din răzbunare, una dintre ipotezele anchetatorilor

Anchetatorii iau în calcul mai multe variante în cazul jandarmului ucis cu cinci lovituri de cuţit la Sibiu, una dintre ele fiind o crimă comisă din răzbunare, procurorul de caz spunând că, cel mai probabil, jandarmul îşi cunoştea agresorul.

1327 afișări
Imaginea articolului Cazul jandarmului ucis la Sibiu: Crima ar fi fost comisă din răzbunare, una dintre ipotezele anchetatorilor

Cazul jandarmului ucis la Sibiu: Crima ar fi fost comisă din răzbunare, una dintre ipotezele anchetatorilor (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Pe imaginile video se vede o singură persoană, în mişcare, dar nu este surprins momentul atactului. Din dinamica loviturilor reiese că jandarmul a fost ucis pe scaun, în gheretă, şi apoi a ieşit pe propriile picioare afară, însă nu a apucat să anunţe că a fost atacat", a declarat joi Ioan Boţoc, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

El a adăugat că se presupune că atacul s-a produs în jurul orei 5.00.

"Luăm în calcul mai multe variante de lucru, printre care o crimă din răzbunare, dar mergem şi pe varianta în care bărbatul ar fi avut o relaţie cu o femeie căsătorită. O altă variantă ar fi faptul că a avut un accident cu daune în urmă cu ceva vreme, în urma căruia s-ar fi revendicat sume de bani pe care jandarmul le achitase parţial. Ne gândim şi la o grupare infracţională, dar este puţin probabil. Au fost cinci lovituri de cuţit, dintre care patru în piept şi una superficială la braţ, dimensiunea lor fiind între trei şi şapte centimetri în adâncime. Moartea a fost violentă", a afirmat Boţoc.

Potrivit sursei citate, s-a format un cerc de suspecţi şi sunt audiaţi membrii familiei, prietenii, vecinii, colegii şi persoane cu care jandarmul a avut relaţii de orice natură.

Un jandarm care asigura paza Consulatului German din Sibiu a fost găsit mort, miercuri dimineaţă, iar anchetatorii au stabilit că el a fost ucis, fiind înjunghiat.

Miercuri dimineaţă, jurul orei 06.45, Jandarmeria Sibiu a fost anunţată de către reprezentanţii ISU că un subofiţer de Jandarmerie este decedat lângă ghereta unde îşi desfăşura misiunea de pază şi protecţie instituţională de la Consulatul German din Sibiu.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Ovidiu Luca, declara că bărbatul a fost găsit pe burtă, înconjurat de trei bălţi de sânge, iar în momentul în care a fost întors, în prezenţa poliţiştilor, s-a constatat că avea plăgi înjunghiate, fără ca la faţa locului să fie găsită vreo armă albă.

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, general maior dr. Gavrilă Pop, declara, miercuri seară, că a mers la Sibiu pentru a se asigura că sunt depuse toate eforturile pentru a găsi vinovatul sau vinovaţii în cazul uciderii jandarmului.

Întrebat dacă au existat deficienţe în cazul jandarmului înjunghiat, Pop a răspuns negativ. "Din tot ceea ce a rezultat din discuţia pe care am avut-o cu cei implicaţi, este vorba de un act de o violenţă deosebită, care nu are nimic de-a face cu executarea serviciului", declara inspectorul general al Jandarmeriei Române.

Jandarmul ucis, Marius Andrei Paliuc, în vârstă de 35 de ani, era angajat la IJJ Sibiu din decembrie 2005, primind calificative bune în toţi anii de activitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici