Cazul japonezei ucise într-o pădure din Corbeanca: Aparatul foto şi telefonul acesteia au fost identificate

Telefonul mobil şi aparatul foto ale studentei japoneze ucise într-o pădure din Corbeanca au fost identificate, persoana la care a fost găsit aparatul foto recunoscând că l-a cumpărat de la principalul suspect în acest caz, potrivit Parchetului instanţei supreme.

939 afișări
Imaginea articolului Cazul japonezei ucise într-o pădure din Corbeanca: Aparatul foto şi telefonul acesteia au fost identificate

Cazul japonezei ucise într-o pădure din Corbeanca: Aparatul foto şi telefonul acesteia au fost identificate (Imagine: Shutterstock)

"Potrivit probelor administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul a vândut acest aparat unei persoane, care a fost identificată şi care l-a recunoscut pe inculpat ca fiind persoana de la care l-a cumpărat. Aparatul a fost ridicat de la această persoană, fiind, ulterior, recunoscut de către părinţii victimei (care au venit în România) ca aparţinând acesteia. De asemenea, cercetările efectuate în cauză au dus şi la identificarea telefonului mobil aparţinând victimei", se arată într-un comunicat de presă de joi al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme au dispus efectuarea unei expertize ADN.

Până în prezent, în cauză a fost efectuată cercetarea locului faptei, au fost audiaţi martori, a fost identificată victima, s-a efectuat autopsia cadavrului şi a fost dispusă o expertiză ADN, care urmează să fie efectuată în zilele următoare, a precizat PICCJ.

Cazul studentei japoneze care ar fi fost omorâtă de Vlad Nicolae (26 de ani) a fost anchetat, iniţial, de procurorii Parchetului Tribunalului Ilfov.

Ulterior, dosarul a fost preluat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din cauza complexităţii cauzei şi a faptului că victima este o persoană cu cetăţenie străină, ceea ce necesită corespondenţă cu ambasada.

Totodată, cazul a fost preluat de procurorii Parchetului instanţei supreme întrucât, din datele existente, au rezultat indicii că inculpatul ar fi suspect de mai multe fapte de violenţă comise în mai multe judeţe.

Potrivit anchetatorilor, în 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae a abordat-o pe studenta japoneză, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului "Henri Coandă", oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi.

În acest context, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra în taxi, însă cei doi au coborât după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Vlad Nicolae şi tânăra au fost observaţi în acel loc de către şoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Două zile mai târziu, în 17 august, în acelaşi loc a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze şi prezentând urme de violenţă. La aproximativ 60-70 de metri distanţă a fost descoperită valiza victimei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Cercetările în acest caz vizează şi posibilitatea ca suspectul să fi întreţinut relaţii sexuale cu victima, înaintea crimei.

Vlad Nicolae a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, duminică, la propunerea procurorilor. Acesta a negat în faţa anchetatorilor că ar fi ucis-o pe studenta japoneză.

Potrivit surselor judiciare, tânărul este suspectat de uciderea altor trei femei, toate în vârstă, cazuri mai vechi, care figurau cu autor necunoscut în baza de date a Poliţiei Române. În toate cele trei cazuri, ucigaşul a intrat în casă peste victime, le-a violat şi apoi le-a sugrumat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici