Cazul Jean Monnet: Inspectoratul Şcolar a desemnat noua conducere a liceului şi consideră situaţia închisă

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a desemnat, miercuri, în Consiliul de administraţie al instituţiei, noua conducere a Liceului "Jean Monnet" şi vrea prezentarea imaginii pozitive a şcolii şi îmbunătăţirea managementului educaţional, considerând închis "cazul Monnet".

355 afișări
Imaginea articolului Cazul Jean Monnet: Inspectoratul Şcolar a desemnat noua conducere a liceului şi consideră situaţia închisă

Cazul Jean Monnet: Inspectoratul Şcolar a desemnat noua conducere a liceului şi consideră cazul închis (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

"În Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a fost validată noua conducere a liceului. Este mai puţin important numele persoanelor care vor conduce liceul, ci să fie prezentată imaginea pozitivă a şcolii", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX inspectorul general şcolar al Capitalei, profesorul Cristian Alexandrescu.

Potrivit inspectorului general şcolar, "cazul Monnet" a fost închis, iar activitatea în şcoală trebuie să se desfăşoare normal, mai ales că programul educaţional este foarte încărcat.

"Decizia Corpului de control al Ministerului Educaţiei a fost pusă în aplicare. Programul educaţional este foarte încărcat. Suntem aproape de sfârşitul semestrului întâi, se pregătesc olimpiadele", a conchis Cristian Alexandrescu.

Luni, câteva zeci de elevi au protestat în curtea Liceului "Jean Monnet" din Capitală faţă de decizia de demitere a conducerii şcolii, ei cerând să nu mai fie asociată imaginea liceului cu scandalurile din ultima perioadă şi să se arate că unitatea are şi foarte mulţi olimpici.

Conducerea Liceului "Jean Monnet" a fost demisă luni, din cauza gravelor nereguli constatate de Corpul de control al Ministerul Educaţiei în timpul anchetei făcute după ce o elevă l-a acuzat pe profesorul de sport Dan-Octavian Vişan că a violat-o în timpul unei excursii.

"Controlul efectuat a arătat că relaţia nefirească între profesor şi elevă, indiferent de cât de emancipat este mediul de la «Jean Monnet», a fost şi rezultatul unor disfuncţionalităţi grave în conducerea liceului şi gestionarea relaţiei părinte - şcoală. Evident, instanţa este cea care va decide asupra naturii acestei relaţii. Se vede clar că, atunci când conducerea şcolii nu îşi face datoria, efectele sunt grave", declara, duminică, pentru MEDIAFAX, ministrul Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei preciza că, printre alte măsuri, a decis demiterea, conform procedurilor legale, a întregii conduceri şi monitorizarea de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a activităţii în liceu pe o perioadă de un an.

"Faptul că în acest liceu sunt şi elevi cu o stare materială bună nu trebuie să dea liceului un statut aparte. Legea este identică pentru toţi şi angajamentul Ministerului pentru disciplină, ordine şi rigoare este cât se poate de puternic", a mai spus ministrul Funeriu.

Raportul Corpului de control al MECTS la Liceul "Jean Monnet" din Capitală indică multiple nereguli, începând cu registrele privind evidenţele şedinţelor Consiliului de administraţie, unde apar situaţii în care cei care decid sunt diferiţi de cei care au participat la întrunire, aprobarea de transfer a elevilor, care se bazează pe decizii aleatorii, lipsa proiectelor privind combaterea violenţei, gestionarea situaţiei de criză.

De asemenea, rezultatele controlului au arătat lipsa unei comisii şi a unor strategii pentru reducerea abandonului şi a absenteismului şcolar, în condiţiile în care elevii Liceului "Jean Monnet" au un număr mare de absenţe nemotivate, neexistând un plan pentru reducerea acestui fenomen.

În cazul elevei care l-a acuzat pe profesorul Dan-Octavian Vişan că a violat-o în timpul unei excursii la Predeal, Corpul de control a constatat că aceasta are în primul semestru 45 de absenţe nemotivate, pentru care nu a fost dispusă nicio sancţiune, iar dosarul de transfer era incomplet.

Eleva s-a prezentat, în 3 noiembrie, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de sport Dan-Octavian Vişan, acuzându-l că a violat-o în timpul unei excursii la Predeal.

Dan-Octavian Vişan a fost arestat preventiv, fiind acuzat de acte sexuale cu un minor.

Numele Liceului "Jean Monnet" a fost implicat şi în alte scandaluri, recent două eleve fiind acuzate că au furat un telefon mobil şi o cameră foto de la două studente. Incidentul a avut loc în noaptea de 1 spre 2 decembrie, într-un club din Capitală.

O altă elevă de la Liceul "Jean Monnet" a pozat în Playboy, alături de primarul Radu Mazare. Mădălina Pamfile a apărut pe coperta numărului din noiembrie al revistei Playboy, alături de Radu Mazăre şi alte două domnişoare nud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici