Cazul judecătoarei acuzate de corupţie sexuală: Mladen preda la Facultatea de Drept Târgu Jiu, Universitatea Titu Maiorescu i-a suspendat contractul

Judecătoarea Carmen Mladen, reţinută de DNA pentru şantaj, a fost conferenţiar universitar la Facultatea de Drept Târgu Jiu a Universităţii Titu Maiorescu, instituţia de învăţământ superior anunţând, joi, că i-a suspendat contractul de muncă şi că încetează orice raporturi de colaborare cu aceasta.

1432 afișări
Imaginea articolului Cazul judecătoarei acuzate de corupţie sexuală: Mladen preda la Facultatea de Drept Târgu Jiu, Universitatea Titu Maiorescu i-a suspendat contractul

Carmen Mladen (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Conducerea Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti a decis suspendarea contractului individual de muncă al doamnei conferenţiar universitar dr. Elena Carmen Mladen, cadru didactic la Facultatea de Drept Târgu şi încetarea oricăror raporturi de colaborare cu aceasta. Universitatea Titu Maiorescu se disociază de orice fapte şi atitudini care contravin normelor legale, valorilor morale şi principiilor deontologiei profesionale. În acelaşi timp, condamnă cu fermitate orice încălcări ale legii şi orice abateri de la conduita morală", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, transmis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Judecătoarea Carmen Mladen de la Secţia civilă a Curţii de Apel Craiova a fost reţinută de procurorii DNA, alături Ionel Stoian, iar joi Curtea de Apel Bucureşti va decide dacă cei doi vor fi arestaţi, sub acuzaţia de şantaj.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, judecătoarea Carmen Mladen a primit 5.000 de euro de la o persoană pe care o şantaja din 28 mai, împreună cu Ionel Stoian, căreia i-a spus că va face publice fapte compromiţătoare dacă nu primeşte banii.

În perioada 28 mai - 12 iunie, Carmen Mladen şi Ionel Stoian "au constrâns, în mod repetat, o persoană denunţătoare, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană", au precizat procurorii.

Cei doi au obţinut astfel 5.000 de euro de la persoana vătămată, banii fiind primiţi miercuri de judecătoarea Carmen Mladen.

În aceeaşi zi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului de la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit unor surse judiciare, Carmen Mladen este acuzată că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu oameni de afaceri, despre care avea cunoştinţă că sunt căsătoriţi. Ulterior, judecătoarea le pretindea acestora sume de bani sau foloase, pentru a nu divulga detalii de natură să afecteze căsniciile lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici