Cazul morţilor din Timişoara | Mai mulţi poliţişti care au intervenit în blocurile deratizate au ajuns la spital

Mai mulţi poliţişti care au intervenit în blocurile deratizate din Timişoara au ajuns la spital. Autorităţile spun că măsura este strict preventivă şi analizele poliţiştilor au fost bune.

8699 afișări

După ce au apărut informaţii că mai mulţi poliţişti s-au simţit rău după ce au intervenit în blocurile deratizate din Timişoara, Poliţia Judeţeană Timiş a anunţat că poliţiştii respectivi au mers la spital pentru control preventiv.

La rândul său, directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, a declarat, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi poliţişti au mers la spital pentru o verificare de rutină.

„S-a făcut un control amănunţit şi o serie de analize de laborator care au fost în regulă. Deci a fost un control, având în vedere că au participat la acea acţiune în cursul zilei de luni, deci nu pentru că au avut probleme, ci pentru că am vrut să fim siguri că în urma controlului şi a intrării în acest imobil nu au avut niciun fel de consecinţe din punct de vedere medical. Nu au fost internaţi şi nu ştiu să fi primit tratament”, a spus Marius Craina.

Totodată, directorul Spitalului Municipal Timişoara, Mihai Grecu, a declarat şi el că poliţiştii care au ajuns la spital sunt bine şi nu au primit niciun fel de tratament.

Reacţiile vin după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora 9 poliţişti au avut dureri de cap şi stări generale de rău după ce au participat la intervenţiile din blocurile deratizate.

Un bloc deratizat din Timişoara a fost evacuat pentru a doua oară

După ce locatarilor unuia dintre blocurile evacuate în Timişoara li s-a permis miercuri să se întoarcă acasă, autorităţile au decis să îi evacueze din nou, chiar dacă nu s-a identificat depăşirea indicatorilor de substanţe toxice.

Iniţial, reprezentanţii ISU Timiş anunţau, miercuri, că locatarii celui de-al doilea bloc evacuat în Timişoara pot reveni acasa.

La câteva ore, aceiaşi reprezentanţi ai ISU Timiş au informat că autorităţile au decis să evacueze din nou blocul, „ca măsură preventivă”.

„Întrucât măsurătorile din aer nu indicau valori depăşite de substanţe toxice, s-a permis accesul temporar în incinta imobilului. În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, specialiştii si reprezentanţii din cadrul comitetului au hotărât că totuşi, preventiv, locatarii să nu se mute definitiv, ci să rămână în afara imobilului şi să fie cazaţi la unităţile identificate de autorităţile locale. Aceasta măsură a fost luată până organele abilitate, în speţă DSP, îşi vor da avizul pentru accesul definitiv în locuinţe. Măsura a fost luată de CJSU pentru a preîntâmpina apariţia unor alte situaţii de urgenţă, siguranţa localurilor fiind prioritară”, anunţă ISU Timiş.

La insistenţele jurnaliştilor, ISU Timiş a revenit cu o nouă informare, spunând că în urma examenelor toxicologice nu s-a identificat depăşirea indicatorilor de substanţe toxice în spaţiile verificate.

O echipă a Ministerului Apărării Naţionale merge joi dimineaţă la Timişoara pentru verificări suplimentare în locaţiile în care s-a identificat prezenţa substanţei toxice, după deratizare.

În prezent mai sunt internate 40 de persoane, dintre care 29 copii la spitalul „Louis Ţurcanu”, 8 adulţi la Spitalul Judeţean şi 3 adulţi la Spitalul Municipal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici