Cazul omului de afaceri ucis la Arad - Presupusul ucigaş: Nu l-am omorât, avea datorii, probleme cu legea şi era ameninţat

Presupusul ucigaş al lui Abel Apostol a susţinut, luni, la Tribunalul Arad, că nu a comis nicio crimă şi că omul de afaceri intenţiona să plece din ţară, după ce a fost prins că intermedia obţinerea de cărţi de identitate false, iar un partener căruia i-ar fi datorat 10.000 de euro îl ameninţa.

228 afișări
Imaginea articolului Cazul omului de afaceri ucis la Arad - Presupusul ucigaş: Nu l-am omorât, avea datorii, probleme cu legea şi era ameninţat

Cazul omului de afaceri ucis la Arad - Presupusul ucigaş: Nu l-am omorât, avea datorii, probleme cu legea şi era ameninţat

Adrian Buleu, bărbatul judecat pentru uciderea omului de afaceri Abel Apostol, a făcut, luni, primele declaraţii la Tribunalul Arad, spunând că nu l-a omorât pe Apostol şi că acesta intenţiona să părăsească definitiv România, dar şi că era ameninţat de alţi parteneri de afaceri.

Buleu a susţinut că în seara în care a dispărut Abel Apostol, partenerul de afaceri al soţiei sale, a fost urmărit de un bărbat pe nume Nicolai, cu accent de moldovean, care ar fi fost implicat, alături de Apostol, în falsificarea de cărţi de identitate, în special pentru femei din Republica Moldova.

Adrian Buleu a spus că relaţiile sale cu Aposol s-au stricat tocmai din cauză că acesta din urmă era implicat în această presupusă afacere ilegală.

Potrivit suspectului, Apostol i-a mărturisit că vrea să părăsească definitiv România, să plece în SUA, pentru că a fost prins de către poliţişti că se ocupa de intermedierea cărţilor de identitate false.

Buleu a afirmat că tot Abel Apostol a ajutat-o şi pe amanta lui să obţină o carte de identitate falsă, pentru că era minoră şi avea nevoie de un document din care să reiasă că are 18 ani împliniţi, astfel încât să poată lucra în Bruxelles, unde Buleu avea domiciliul.

După ce i-ar fi facilitat obţinerea documentului fals, cu identitatea Gabriela Szabo, Abel Apostol ar fi devenit stresat de anchetarea sa.

"În perioada respectivă, vicima era agitată, stresată. Mi-a spus că există o anchetă în privinţa sa, referitor la cărţi de identitate false, şi că intenţionează să plece în America", a declarat suspectul în instanţă.

Abel Apostol i-ar fi mărturisit lui Buleu că "are nevoie de bani pentru că vrea să plece definitiv din ţară".

Buleu a mai spus că urmăritorul său din seara dispariţiei lui Apostol i-a cerut 10.000 de euro, bani pe care i-ar fi datorat Apostol. Nicolai i s-ar fi adresat astfel lui Buleu: "Ce face asociatul ăla al tău, că se plânge că nu are bani, pentru că tu îi iei pe toţi din încasări? Te crezi şmecher?".

"I-am răspuns că eu nu am niciun amestec în afaceri, el a spus că Abel îi datorează 10.000 de euro şi că îl luăm de prost (…) Mi-a cerut să îmi vând o maşină şi să-i dau banii. Mi-a spus: «Mă duc să-l iau pe Abel să vadă el cum se plăteşte»", a relatat Buleu.

În aceeaşi seară, suspectul susţine că a fost urmărit şi de un trimis al lui Nicolai, care l-a ameninţat că "îi zboară creierii", dacă nu merge peste o oră în Pădurea Vladimirescu şi nu duce şi benzină în flacoane. El ar fi mers la pădure conform cerinţei şi pe drum ar fi fost umărit de cei doi, care l-ar fi semnalizat cu farurile şi apoi ar fi trecut cu maşina în faţa sa pentru a-l conduce.

"Când am ajuns pe malul Mureşului, în pădure, mi-au cerut să dau foc maşinii, că altfel îmi fac gaură în cap. Erau Nicolai şi al doilea bărbat. Ei au plecat şi am dat foc maşinii", spune Buleu, explicând că, deşi a rămas singur, nu a renunţat la incendiere de teamă. Ulterior, s-ar fi întâlnit cu soţia sa, cerându-i să nu-i pună întrebări, din dorinţa de-a o "proteja".

Referitor la pistolul pe care i l-ar fi dat amantei sale în acea noapte, după care l-ar fi recuperat, Buleu a spus că era fals, respectiv o brichetă-pistol, el fiind un "colecţionar" de astfel de obiecte.

De asemenea, suspectul a precizat că le-a cerut angajaţilor să spele în restaurant în mod repetat, pentru că erau urme de zgură roşie pe gresie, de la terenurile de tenis, iar în baie erau "excremente pe faianţă".

Referitor la faptul că în seara dispariţiei lui Apostol, el s-a schimbat de mai multe ori de haine, Buleu a spus că e "un om activ" şi că are haine de schimb în toate maşinile pe care le foloseşte.

Privitor la portmoneul lui Apostol, care se afla la Buleu, acesta din urmă a spus că l-a primit de la un client al bazei sportive, care susţinea ca l-a găsit la vestiare, iar ulterior a uitat să-l predea omului de afaceri.

Buleu a acuzat că în timpul cercetărilor a avut parte de "foarte multă aversiune din partea organelor de anchetă".

"Am fost bătut şi eu şi soţia, şi martori bătuţi, forţaţi să declare (…) Din cauza tratamentului la care am fost supus, am decis să nu mai vorbesc", a spus Buleu.

Luni, suspectul a fost audiat şase ore, timp în care judecătorul, procurorul şi avocaţii familiei dispărutului au sesizat mai multe contradicţii în declaraţiile sale faţă de cele date poliţiştilor în momentul anunţării dispariţiei lui Apostol.

Printre contradicţii s-a remarcat şi aceea că iniţial declarase că maşina i-a luat foc în pădure din cauza unor probleme la instalaţia electrică. Faţă de declaraţiile schimbate, Buleu a spus că nu a avut încredere în anchetatori încă de la început.

Referitor la persoana sa, Buleu a spus că are studii superioare, urmând o facultate de psihologie şi că a lucrat în Belgia din 1998, ca barman. El a declarat că în ultimii ani nu a mai fost în relaţii bune cu soţia, dar că a continuat să investească în afacerea acesteia, începută în 2008, când a cumpărat "la înţelegere" restaurantul, documentele fiind încheiate oficial abia în 2010.

Buleu a spus că a investit în afacerea de la Arad a soţiei 200.000 de euro, bani obţinuţi din vânzarea a două apartamente în Bruxelles. Acesta a afirmat că a mai avut şi alte proprietăţi imobiliare, în România.

După audierea suspectului, instanţa a stabilit următorul termen pentru joi, când vor fi audiaţi alţi martori, respectiv familia dispărutului.

Primul termen în dosarul în care Adrian Buleu este judecat pentru uciderea omului de afaceri arădean Abel Apostol a avut loc în 16 iulie, la Tribunalul Arad, însă la socilitarea inculpatului, judecătorii au aprobat amânarea cauzei, pentru 22 iulie, pentru ca Buleu să îşi poată studia dosarul şi declaraţiile martorilor.

Atunci, avocatul familiei Apostol declara că fiul şi soţia celui ucis cer daune morale de un milion de euro, dar şi alte despăgubiri. Totodată, pe latură penală, avocatul a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei în "omor cu premeditare".

Potrivit unui comunicat de presă transmis în 2 iulie de Parchetul Tribunalului Arad, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adrian Buleu, sub acuzaţiile de omor şi distrugere.

Procurorii au susţinut că în seara de 1 mai, Adrian Buleu l-a agresat pe Abel Apostol în incinta unui local, producându-i leziuni care au dus la moartea acestuia. Ulterior, Buleu a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din pădurea Vladimirescu, unde a incendiat maşina, menţiona sursa citată.

Referitor la crimă, procurorii au arătat că în seara de 1 mai, între Abel Apostol şi asociata sa Alina Buleu, soţia suspectului, au existat certuri, confirmate de martori. Anchetatorii cred că omorul a avut loc în jurul orei 21.00, în restaurantul de pe Malul Mureşului deţinut în asociere de Alina Buleu şi Abel Apostol, iar cadavrul a fost transportat într-un loc necunoscut, o jumătate de oră mai târziu.

Conform sursei citate, în acest interval unii angajaţi ai restaurantului au observat pete de sânge, iar Adrian Buleu i-ar fi pus pe aceştia să spele de două ori gresia, fără să ofere explicaţii. În plus, i-ar fi cerut unui angajat fără permis de conducere să conducă autoturismul lui Abel Apostol până într-un loc indicat, însă angajatul a refuzat, astfel că maşina victimei a rămas în parcare.

Buleu ar fi transportat singur cadavrul, cu un autoturism BMW pe care îl folosea în mod curent, înscris pe numele unei societăţi comerciale. O parte din traseul său a fost surprins de camere video, astfel încât anchetatorii au aflat că Buleu a oprit la o benzinărie, la ora 22.44, pentru a cumpăra două flacoane de benzină. Din imaginile analizate de procurori reiese că Buleu purta altă îmbrăcăminte faţă de momentul anterior dispariţiei lui Apostol, potrivit declaraţiilor mai multor martori.

Conform rechizitoriului, suspectul s-a întâlnit cu amanta sa, căreia i-a dat un pistol de culoare gri, cu ţeavă lungă, "spunându-i acesteia să îl ascundă foarte bine, indiferent de ce se va întâmpla". "Arma a fost aşezată de inculpat în poşeta martorei (...) Totodată, din declaraţia martorei a rezultat că în lăcaşul de telefon din autoturism se afla un suport în care se găseau mai multe gloanţe", scrie în rechizitoriu.

Ulterior, "inculpatul s-a deplasat în pădurea Vladimirescu, unde, într-un loc situat în vecinătatea râului Mureş, a incendiat autoturismul marca BMW". La ora 23.55, incendiul a fost sesizat de un martor la 112, iar pompierii au intervenit şi au stins focul în jurul orei 01.15.

Potrivit procurorilor, Buleu a fost luat din pădure de către soţia sa, care a venit cu o altă maşină, iar pe drum el a aruncat pe fereastră cheia autovehiculului incendiat, care a fost identificată şi ridicată ulterior de către anchetatori, la indicaţiile soţiei.

Cadavrul omului de afaceri Abel Apostol nu a fost găsit nici până în prezent de către anchetatori, cercetările în acest caz continuând.

Fiul omului de afaceri, Albert Apostol, susţinea că tatăl său ar fi fost ameninţat cu moartea de către familia asociatului său.

Omul de afaceri Abel Apostol deţinea în asociere cu soţia principalului suspect, Adrian Buleu, în centrul municipiului Arad, pe malul Mureşului, o bază sportivă şi un restaurant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici