CCR sesizează miercuri Comisia de la Veneţia, pentru a doua oară într-o lună, legat de întâlnirea dintre consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit, marţi, sesizarea Comisiei de la Veneţia, ca urmare a situaţiei create de întâlnirea dintre consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Sesizarea va fi trimisă miercuri către forul european.

1594 afișări
Imaginea articolului CCR sesizează miercuri Comisia de la Veneţia, pentru a doua oară într-o lună, legat de întâlnirea dintre consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu

CCR sesizează miercuri, pentru a doua oară într-o lună, Comisia de la Veneţia legat de întâlnirea dintre consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu

Potrivit unor surse oficiale, Curtea Constituţională a stabilit, marţi, să sesizeze Comisia de la Veneţia punctual pe situaţia creată ca urmare a întâlnirii consilierului prezidenţial, Simina Tănăsescu, cu judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu.

Lăzăroiu a anunţat, încă de duminică seara, că la începutul săptămânii Curtea Constituţională intenţionează să sesizeze Comisia de la Veneţia.

"Cu toţii (n.r.: judecătorii CCR cu care a discutat) am ajuns la aceeaşi concluzie că trebuie să ies public pentru că şi dânşii au înţeles că există o stare de pericol. Iniţial am vrut în aceeaşi zi să sesizăm Comisia de la Veneţia. Am zis, o lăsăm pentru luni. Ne mai gândim", a declarat Petre Lăzăroiu, judecător CCR, la Antena 3.

Petre Lăzăroiu, care a votat în favoarea revocării Laurei Codruţa Kovesi, a declarat vineri că fost căutat de consilierul prezidenţial Simina Lăzărescu, ce i-a spus că se pune în discuţie revocarea sa, după ce un ONG i-a cerut acest lucru preşedintelui Iohannis.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă, iar discuţia a fost una pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just. Mai mult, sursa citată susţine că nu este implicată Administraţia Prezidenţială.

Este pentru a doua oară într-o lună când CCR sesizează forurile europene legat de posibile presiuni.

Curtea Constituţională a decis, pe 5 iunie, să sesizeze Comisia de la Veneţia, Secretarul General al Consiliului Europei şi Preşedintele Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene în legătură cu atacurile la adresa CCR, după decizia care o vizează pe Kovesi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici