Ce a păţit un oficial chinez surprins de paparazzi cu amanta. Imaginile au devenit virale, cu record de vizualizări

Partidul Comunist l-a concediat imediat pe director, dar şi femeia şi-a pierdut locul de muncă, după ce cuplul a fost filmat pe o stradă din centrul oraşului Chengdu şi a ajuns subiect de dezbatere naţională.

6198 afișări
Imaginea articolului Ce a păţit un oficial chinez surprins de paparazzi cu amanta. Imaginile au devenit virale, cu record de vizualizări

Hu Jiyong, de mână cu domnişoara Dong

Un înalt funcţionar al gigantului de stat PetroChina a fost surprins în compania unei tinere elegante. Cuplul se afla pe o stradă din centrul oraşului Chengdu, capitala Sichuanului, cu peste 16 milioane de locuitori. Un paparazzi local i-a surprins şi a pus totul pe Douyin, un fel de TikTok.

Chestiunea s-a aprins când cineva din Beijing a recunoscut cuplul: el este Hu Jiyong, director executiv şi secretar al Partidului Comunist, oficial în compania Huanqiu Construction, o subsidiară a PetroChina, iar lângă el se afla domnişoara Dong, angajată. Problema este că directorul Hu este căsătorit, iar nu cu domnişoara Dong.

Importanta companie de stat l-a concediat pe director, partidul l-a demis din funcţia de secretar, iar o Comisie de Disciplină va evalua alte sancţiuni ulterioare.

În acel moment, scurtul videoclip de pe Douyin s-a răspândit pe Weibo, principala reţea de socializare a Republicii Populare Chineze, şi a ajuns în vârful topurilor de vizionare: 1,2 miliarde de accesări într-o singură zi.

„Hu avea obligaţii morale”

Comentariu din publicaţia Shanghai Daily: „Ca membru al Partidului Comunist, Hu avea obligaţii morale pe care le-a încălcat angajându-se într-o relaţie extraconjugală... A fost eliminat deoarece liniile directoare pentru funcţionarii întreprinderilor de stat comuniste stabilesc standarde de comportament mai înalte decât cetăţenii obişnuiţi”. După câteva zile, s-a aflat că doamnă Dong, care aparent era singură, şi-a pierdut şi ea locul de muncă.

Cotidianul „Beijing” s-a arătat îngrijorat de „publicitatea exagerată dată cazului”, menţionând într-un comentariu că povestea a virat în senzaţionalism, a devenit o formă de divertisment care pune problema comportamentului moral al oficialilor de stat pe plan secund.

Oamenii de pe reţelele de socializare nu s-au oprit: s-au făcut căutări legate de rochia purtată de Dong şi de geanta ei, rezultând o serie de memeuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici