CE: aprovizionarea cu gaze în UE este garantată, dar situaţia rămâne gravă

Aprovizionarea cu gaze în UE este garantată, dar situaţia rămâne gravă, afirmă reprezentanţii Comisiei Europene, potrivit CNN.

343 afișări
Imaginea articolului CE: aprovizionarea cu gaze în UE este garantată, dar situaţia rămâne gravă

CE: aprovizionarea cu gaze în UE este garantată, dar situaţia rămâne gravă

Aprovizionarea cu gaze naturale în Uniunea Europeană este „garantată în prezent", dar situaţia „trebuie luată în serios", afirmă Comisia Europeană.

„Conform schimbului nostru cu autorităţile naţionale, securitatea aprovizionării cu gaze în Germania şi în UE este garantată în prezent. Intrările mai mici de gaze din Rusia pot fi compensate până în prezent", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru CNN.

Cu toate acestea, „situaţia trebuie luată în serios", a adăugat reprezentantul CE.

„În acest stadiu, trebuie să fim conştienţi de faptul că situaţia s-ar putea deteriora şi mai mult. Declaraţiile de alertă timpurie, care constituie primul nivel de avertizare prevăzut în Regulamentul SoS, au fost făcute de alte nouă state membre ale UE în ultimele luni, pe fondul utilizării continue de către Rusia a livrărilor sale de gaze ca instrument de şantaj", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Acest lucru survine în contextul în care Germania a ridicat din nou joi nivelul de alertă privind livrările de gaze, după ce anterior declarase nivelul de alertă timpurie. Potrivit Comisiei Europene, Germania a discutat situaţia cu Comisia, iar această măsură face parte din acţiunea coordonată a UE în această privinţă.

„Riscul unei întreruperi totale a aprovizionării cu gaze este acum mai real ca niciodată. De aceea, adoptarea regulamentului privind stocarea gazelor, împreună cu alte măsuri de pregătire, este atât de importantă în acest moment", a declarat joi vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ce,
gaze,
aprovizionare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici