Ce este Anosmia, un simptom observat la mulţi dintre bolnavii asimptomatici de COVID-19

  • Peste 500.000 oameni s-au îmbolnăvit la nivel global de COVID-19
  • Numărul decedaţilor a trecut de 20.000
  • O treime dintre îmbolnăviţi sunt asimptomatici, spun doctorii
44878 afișări
Imaginea articolului Ce este Anosmia, un simptom observat la mulţi dintre bolnavii asimptomatici de COVID-19

Ce este Anosmia, un simptom observat la mulţi dintre bolnavii asimptomatici de COVID-19

COVID-19 poate debuta cu dificultăţi respiratorii, tuse seacă şi febră. Totuşi, specialiştii spun că o treime dintre purtătorii virusului sunt asimptomatici. Astfel, un indiciu pentru ei ar putea fi simptomul numit Anosmie.
 
Potrivit specialiştilor în ORL, dar şi în pneumologie, un număr semnificativ al îmbolnăviţilor cu coronavirus pot arata simptome de anosmie. Acest lucru se referă la pierderea mirosuli şi a gustului.
 
Un reprezentant al Societăţii de Rinologie din Marea Britanie a vorbit în presa din această ţară.
 
"În Coreea de Sud, unde testarea este mult mai mare, 30% dintre pacienţii depistaţi pozitiv au avut anosmia drept simptom. Vorbim despre cazurile uşoare şi despre asimptomatici. În Iran s-au identificat cazuri izolate, la fel şi în SUA, Franţa ori Italia", a spus acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici