Ce înseamnă „denazificarea” invocată de Moscova: Va dura o generaţie şi va aduce dispariţia numelui Ucraina

Un articol al agenţiei Novosti explică „foaia de parcurs” care s-ar declanşa după eliminarea fizică a adversarilor în război: „Orice compromis de tip NATO-nu, UE-da este imposibil”.

27403 afișări
Imaginea articolului Ce înseamnă „denazificarea” invocată de Moscova: Va dura o generaţie şi va aduce dispariţia numelui Ucraina

Ce înseamnă Moscova prin denazificare? Nu doar înfrângerea totală pe câmpul de luptă a oponenţilor ucraineni, ci şi o lucrare ulterioară de „curăţare” a tuturor aparatelor politice şi militare ale statului, reeducarea populaţiei „pe durata a cel puţin o generaţie”. Practic, anularea totală a numelui Ucraina .

Sursa este mai presus de orice suspiciune pentru că tulburătorul „traseu” este publicat pe site-ul agenţiei „Novosţi”, apropiată lui Putin. Planul tulburător şi brutal de curăţare este relatat într-un articol lung semnat de editorialistul Timofei Sergeiţev, intitulat „Ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina”, publicat în acelaşi timp în care lumea întreagă descoperea ororile masacrelor asupra civililor de la Bucea.

„Denazificarea este necesară pentru că o parte semnificativă a poporului a fost dominată şi atrasă de regimul nazist”, susţine articolul din Novosti. Deci primul obiectiv este ca „naziştii care au luat armele să fie distruşi cât mai mult pe câmpul de luptă”. 

Operaţiunea de curăţare nu trebuie să fie doar fizică şi militară, ci să implice şi sfera culturii şi educaţiei „care se realizează prin reprimarea (suprimarea) ideologică a atitudinilor naziste şi cenzura severă: nu numai în cel politic, ci şi neapărat în domeniul culturii şi educaţiei”.

Vor să şteargă numele Ucraina de pe hartă

Pentru semnatarul articolului, este de la sine înţeles că „denazificarea poate fi efectuată doar de câştigător”. Fără trupe internaţionale de menţinere a păcii, fără ONU: „nu se poate realiza cu un compromis, pe baza unei formule precum „NATO - nu, UE - da”.

Un obiectiv de această amploare nu este atins peste noapte: „Termenii denazificării nu pot fi în niciun fel mai mici de o generaţie” întrucât „nazificarea Ucrainei a continuat mai bine de 30 de ani, cel puţin începând din 1989. Particularitatea Ucrainei Nazificate moderne constă în amorfa şi ambivalenţa, care permit nazismului să fie mascat de o dorinţă de” independenţă ”şi de o cale” europeană ”(occidentală, pro-americană) de ”dezvoltare”.

„Numele” Ucraina „nu poate fi reţinut ca titlu al vreunei entităţi de stat complet denazizate într-un teritoriu eliberat”, apreciază Novosti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici