CE: Italia şi Polonia nu aplică legea liberei circulaţii a persoanelor pentru bulgari şi români

Comisia Europeană a sesizat Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene pentru că Italia şi Polonia nu aplică legea UE a liberei circulaţii a persoanelor în spaţiul european, de la integrarea Bulgariei şi României în Uniune, anunţă CE.

16 afișări
Imaginea articolului CE: Italia şi Polonia nu aplică legea liberei circulaţii a persoanelor pentru bulgari şi români

CE: Italia şi Polonia nu aplică legea liberei circulaţii a persoanelor pentru bulgari şi români (Imagine: Mediafax/AFP)

Italia şi Polonia sunt singurele state UE care nu au aplicat, deocamdată, Directiva 100/2006/CE ce permite libera circulaţie a persoanelor în spaţiul european şi recunoaşterea automată a titlurilor oficiale de calificare.

Directiva prevede, printre altele, lista calificărilor automat recunoscute oriunde în Uniunea Europeană, cetăţenii UE putând să-şi găsească mai uşor un loc de muncă în spaţiul european.

Termenul limită pentru aplicarea directivei era 1 ianuarie 2007, însă Italia şi Polonia nu au adoptat-o nici în prezent.

Atâta timp cât directiva nu e implementată la nivel naţional, procedurile pentru ca bulgarii şi românii să se poată angaja în Italia sau Polonia vor fi îngreunate şi încetinite de birocraţie. De asemenea, angajatorii ar putea fi defavorizaţi şi privaţi de oportunitatea de a beneficia de pe urma unor angajaţi cu experienţă, arată Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici