Ce mesaj a transmis Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, cu ocazia sărbătorilor pascale

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a transmis vineri un mesaj de Paşti, cu urări către creştinii români din ţară şi din străinătate cu ocazia, mulţumindu-le militarilor pentru contribuţia lor atât în situaţiile de pace, cât şi în cele de război.

202 afișări
Imaginea articolului Ce mesaj a transmis Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, cu ocazia sărbătorilor pascale

Gabriel Oprea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Sărbătorile Pascale reprezintă pentru creştinii români reînvierea speranţei într-o viaţă mai bună, iar această semnificaţie este cu atât mai importantă pentru militarii noştri, care s-au legat prin sacrul jurământ să fie în slujba ţării şi a neamului lor. Acest crez este dovedit prin fapte de Armata României între graniţele ţării, ori de câte ori natura dezlănţuită pune în pericol vieţile semenilor noştri, în ajutorul cărora nu am ezitat nicio clipă să venim, ori în zonele de conflict ale lumii, unde camarazii noştri aduc alinare celor care cunosc disperarea şi durerea pricinuite de război", arată Oprea, în mesajul de Paşti.

Ministrul Apărării subliniază ajutorul Armatei către populaţia civilă, amintind de contribuţia cadrelor militare în iarna trecută.

"Nu mai devreme de acum două luni, în condiţiile unei ierni grele, cu viscol şi căderi masive de zăpadă, care au izolat comunităţi întregi şi au pus în pericol vieţile multora dintre semenii noştri, militarii au oferit o impresionantă interpretare faptică a metaforei pascale «Lumină din Lumină», răspunzând fără ezitare, de la soldat la general, ordinelor de acţiune, punându-şi propriile vieţi în slujba celor aflaţi în nevoie, ducând Lumina speranţei acolo unde întunericul părea de nepătruns. Vă mulţumesc şi cu această ocazie, dragi camarazi, în numele cetăţenilor români, pentru faptele de eroism pe care le-aţi împlinit cu determinare şi curaj", adaugă Gabriel Oprea.

În opinia sa, "încrederea cetăţenilor în forţa şi tăria de granit a Armatei este cea mai valoroasă şi pilduitoare răsplată pentru fiecare militar".

Ministrul îi menţionează şi pe urmaşii militarilor căzuţi la datorie.

"La praznicul Învierii Domnului, îmi îndrept gândurile de preţuire şi recunoştinţă către familiile, către copiii eroilor militari, cărora le suntem zi de zi alături, împlinind datoria sfântă de a-i ocroti", arată Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici