Ce s-a întâmplat cu Unitatea Mobilă de la Timişoara. Explicaţiile DSU: Ventilatoarele au afişat alarma de presiune şi s-au oprit

DSU explică ce s-a întâmplat cu Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din curtea Spitalului Municipal Timişoara: ventilatoarele au afişat alarma de presiune crescută şi au încetat să mai funcţioneze după ce unitatea mobilă a fost racordată la o staţie secundară de rezervă.

480 afișări
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat cu Unitatea Mobilă de la Timişoara. Explicaţiile DSU:  Ventilatoarele au afişat alarma de presiune şi s-au oprit

Ce s-a întâmplat cu Unitatea Mobilă de la Timişoara. Explicaţiile DSU: Ventilatoarele au afişat alarma de presiune şi s-au oprit

Miercuri dimineaţă, personalul medical care operează unitatea mobilă de terapie intensivă din Timişoara a semnalat echipei tehnice a Spitalului Municipal că din cauza unui consum ridicat, presiunea oxigenului din tir scăzuse, cerând acestora să intervină în a remedia problema şi anume să crească nivelul presiunii de pe ieşirea din stocatorul de oxigen care alimentează atât unitatea cât şi întregul spital.

Unitatea Mobilă fiind racordată la reţeaua de oxigen din spital, nu s-a putut creşte presiunea, dat fiind faptul că aceasta ar fi însemnat automat, creşterea presiunii oxigenului şi în unitatea spitalicească.

Coordonatorul medical care asigură buna funcţionare a tuturor unităţilor ATI mobile a comunicat departamentului tehnic al spitalului, la momentul instalării unităţii, că fără o ieşire separată, independentă de cea care alimentează spitalul, şi care să beneficieze de regulator propriu, o astfel de situaţie ca cea apărută noaptea trecută nu ar putea fi soluţionată.

În urma încercărilor de a remedia situaţia, departamentul tehnic a luat hotărârea de a racorda unitatea mobilă la o staţie secundară de rezervă, independentă de cea a spitalului, dând o presiune mult prea mare de oxigen, de peste 6 bari, fapt pentru care toate ventilatoarele au afişat alarma de presiune crescută şi au încetat să mai funcţioneze.

Dată fiind această situaţie, personalul medical care activează în cadrul unităţii mobile de terapie intensivă a fost nevoit să mute pacienţii în alte unităţi sanitare, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dsu,
unitatea mobilă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici