Ce sancţiune a primit un maramureşean care a distribuit pe Facebook un îndemn privind mersul la biserică de Înviere

  • Poliţia din Borşa i-a întocmit dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de instigare publică unui maramureşean
  • El a distribuit în îndemn privind mersul la biserică în noaptea de Înviere
  • Ordonanţele militare în vigoare restricţionează circulaţia, cu excepţia motivelor ce ţin de deplasările pentru a ajunge la locul de muncă, la magazine pentru aprovizionare ori cu scopul de a îngriji vârstnicii ori bătrânii
7534 afișări
Imaginea articolului Ce sancţiune a primit un maramureşean care a distribuit pe Facebook un îndemn privind mersul la biserică de Înviere

Ce sancţiune a primit un maramureşean care a distribuit pe Facebook un îndemn privind mersul la biserică de Înviere

Un cetăţean din oraşul Borşa, Maramureş, s-a ales cu dosar penal pentru instigare publică după ce i-a îndemnat pe cunoscuţii săi să meargă la biserică în noaptea de Înviere. "Nu vor putea să ne aresteze sau să ne amendeze pe toţi dacă suntem uniţi! Dă-i mai departe", a fost mesajul.
 
Postarea acestuia a fost distribuită şi de alţi oameni, astfel că poliţiştii s-au sesizat şi au întocmit un dosar penal pentru instigare publică.
 
"În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care a postat declaraţia pe propria răspundere ataşată şi a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus. Organele abilitate au întocmit dosarul penal nr. 472/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică, faptă prevăzută şi pedepsită de Art. 368 alin. 1 Cod penal", se mai arată într-un comunicat al Prefecturii Maramureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici