Ce scrie presa internaţională despre filmul lui Radu Jude. The Guardian îl numeşte un „experiment românesc ameţitor” care „atacă din toate unghiurile viaţa modernă”

  • Radu Jude a lansat „Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” la Festivalul de la Locarno
  • Variety descrie pelicula lui Radu Jude drept „cel mai sănătos film al anului”
  • Deadline a descris filmul ca fiind o „satiră complexă care lasă un gust amar”.
  • The Guardian: Filmul este un „experiment românesc ameţitor” care „atacă din toate unghiurile viaţa modernă”.
3285 afișări
Imaginea articolului Ce scrie presa internaţională despre filmul lui Radu Jude. The Guardian îl numeşte un „experiment românesc ameţitor” care „atacă din toate unghiurile viaţa modernă”

Ce scrie presa internaţională despre filmul lui Radu Jude: „Cel mai sănătos film al anului”

Radu Jude a lansat noul său film, „Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii”, zilele trecute, în timpul competiţiei oficiale a celei de-a 76-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, scrie Aleph News.

Unul dintre puţinele lungmetraje româneşti selectate anul acesta în marile festivaluri internaţionale, „Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” a fost primit foarte bine de presa de specialitate.

Filmul este considerat una dintre cele mai bune creaţii ale lui Radu Jude de până acum şi este descris ca o autodepăşire a regizorului. Spre exemplu, Variety scrie că filmul este o satiră „strălucitor de bizară” la adresa culturii muncii şi îl descrie drept „cel mai sănătos film al anului”. Deadline descrie pelicula ca fiind o „satiră complexă care lasă un gust amar”, în timp ce Screen Daily consideră noua creaţie a lui Jude „mai multe filme într-unul singur”.

IndieWire scrie că pelicula este o „satiră minunată care prezintă o serie de absurdităţi moderne”. Iar The Guardian îl numeşte un „experiment românesc ameţitor” care „atacă din toate unghiurile viaţa modernă”. Sunt şi lucruri criticate, precum lungimea şi ultima parte a lungmetrajului. Iar o părere unanimă este faptul că prestaţia Ilincăi Manolache este „extraordinară”, „inteligentă” şi „senzaţională”.

Lungmetrajul are 2 părţi. „ANGELA: O conversaţie cu un film din 1981” se numeşte prima parte. Dorina Lazăr intră în pielea unei şoferiţe de taxi din Bucureşti care se confruntă cu o societate patriarhală plina de prejudecăţi sexiste. Iar în a doua parte o vezi pe Angela din zilele noastre, adică pe Ilinca Manolache, care se plimbă prin oraş şi luptă cu presiunile corporatiste, capitalismul excesiv, masculinitatea toxică şi cu sistemul românesc şi defectele lui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici