Ce sfaturi esenţiale le dă Elon Musk tinerilor care vor să aibă succes. "Învăţaţi cât mai multe lucruri"

  • Miliardarul a dezvăluit la un podcast care sunt cele cinci sfaturi esenţiale pentru cei care vor să reuşească în viaţă.
  • Musk a spus că îi respectă cel mai mult pe cei care muncesc cinstit.
  • Este cunoscut faptul că fondatorul Tesla are un impact foarte mare asupra generaţiei mai tinere.
4130 afișări
Imaginea articolului Ce sfaturi esenţiale le dă Elon Musk tinerilor care vor să aibă succes. "Învăţaţi cât mai multe lucruri"

Sursa: Mediafax Foto

Elon Musk a fost întrebat în podcastul lui Lex Fridman despre ce sfaturi ar da tinerilor din liceu sau facultate care vor să aibă un impact pozitiv asupra lumii. CEO-ul Tesla şi SpaceX a enumerat diverse sfaturi pentru tinerii care doresc să reuşească în viaţă, scrie Business Insider.

Fiţi utili. Primul sfat pe care Musk l-a dat a fost că oamenii ar trebui să "încerce să fie utili". "Faceţi lucruri care sunt utile semenilor tăi, lumii. Este greu să fii util, foarte greu" a spus el. Dacă cineva trăieşte o viaţă utilă, aceasta este o "viaţă care merită să fie trăită" a adăugat miliardarul.

Contribuiţi în societate. Al doilea sfat pe care l-a menţionat a fost că cineva ar trebui să contribuie mai mult decât consumă. "Încercaţi să aveţi o contribuţie netă pozitivă în societate. Este ceva spre care trebuie să ţintiţi" i-a spus el lui Fridman.

Nu încercaţi să fiţi doar lideri. De asemenea, Musk i-a sfătuit pe tineri să nu încerce să fie lideri doar de dragul acesta. "De multe ori, oamenii pe care ni-i dorim ca lideri sunt cei care nu vor să fie lideri".

Citiţi cărţi şi acumulaţi informaţii. Musk i-a spus lui Fridman la podcast că el citea enciclopedii când era copil. "Aş încuraja oamenii să citească o mulţime de cărţi. Încercaţi să acumulaţi cât mai mai multe informaţii posibil şi să încercaţi să dezvoltaţi o cultură generală bogată, astfel încât să aveţi o imagine de ansamblu asupra lumii".

Comunicaţi cu alte persoane. Ultimul sfat pe care l-a dat la podcast a fost ca tinerii să vorbească cu alţi oameni. "Comunicaţi cu oameni din diferite medii sociale şi din diferite industrii, profesii sau abilităţi. Învăţaţi cât mai multe lucruri" a mai recomandat Elon Musk celor tineri. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici