Ce spune pilotul român Valentin Ialomiţeanu despre prăbuşirea subită, de 3000 de metri într-un minut, a aeronavei Boeing 737-500

Pilotul Valentin Ialomiţeanu încearcă să explice căderea bruscă a aeronavei Boeing 737-500 la scurt timp de la decolarea din capitala indoneziană Jakarta.

27991 afișări
Imaginea articolului Ce spune pilotul român Valentin Ialomiţeanu despre prăbuşirea subită, de 3000 de metri într-un minut, a aeronavei Boeing 737-500

Pilotul român, despre prăbuşirea subită a aeronavei Boeing 737-500: Avioanele astea foarte sigure/ Ce spune despre căderea de 3000 de metri într-un minut (Credit fotografie: Profimedia)

  • Un Boeing 737 a dispărut de pe radare în Indonezia. Avionul era un model 737 – 500. Turnul de control a pierdut legătura la câteva minute după decolare. Avionul a pierdut mai mult de 3000 de metri altitudine într-un minut, iar piloţii nu au emis codul de urgenţă. La bord se aflau 62 de persoane: 42 adulti şi 10 copii. Experţii în aviaţie spun că modelul 737 – 500 este unul sigur

Pilotul Valentin Ialomiţeanu încearcă să explice această cădere de avarie. El ne spune că dacă ar fost o bombă la bord care a spart învelişul avionului, piloţii ar fi hotărât să facă o coborâre de urgenţă. Probabil că structura avionului nu a mai ţinut şi s-a dezmembrat în aer.

„Avioanele astea sunt nişte avioane foarte sigure. Problema lor este ce se întâmplă în zonă, dacă sunt terorişti, dacă s-a pus o bombă. Căderea aceea de 3000 de metri înseamnă o coborâre de avarie”, afirmă pilotul român. 

În urma cu doi ani, Indonezia a mai fost zguduită de un accident aviatic tragic - al doilea cel mai grav din istoria ţării.

Atunci, un avion 737, model MAX, însă al companiei Lion airlines s-a prăbusit la scurt timp dupa decolare. 189 de oameni au murit. Compania Boeing s-a înţeles recent să plătească 2 miliarde şi jumătate de dolari despăgubiri după accidentele de acum 2 ani, în care au murit 300 de oameni.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici