Ce spune şeful Poliţiei Capitalei despre poliţistul care a omorât o fetiţă joi, în Sectorul 1 din Capitală

Poliţistul care a omorât o fetiţă în accidentul de joi, din Capitală, şi a rănit o alta, a fost pus la dispoziţie, declară şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet.

4447 afișări
Imaginea articolului Ce spune şeful Poliţiei Capitalei despre poliţistul care a omorât o fetiţă joi, în Sectorul 1 din Capitală

Poliţistul care a omorât o fetiţă în accidentul de joi, din Capitală, şi a rănit o alta, a fost pus la dispoziţie, declară şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet: „având în vedere măsura dispusă de către procurorul de caz, conform statutului poliţistului, în calitate de şef al Poliţiei Capitalei, am dispus retragerea de pe funcţie şi punerea lucrătorului la dispoziţie”.

Poliţistul respectiv era în timpul programului, dar nu se afla într-o misiune urgentă, a spus şeful Poliţiei Capitalei.

„În ceea ce priveşte informaţiile vehiculate în spaţiul public, conform cărora purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a transmis informaţii eronate cum că poliţistul era în misiune, iar procurorul care a făcut astăzi declaraţii a afirmat că poliţistul nu era în misiune, doresc să clarificăm această situaţie, respectiv faptul că poliţiştii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Declaraţiile domnului procuror se refereau la faptul că din anchetă a reieşit că poliţistul nu era într-o misiune urgentă. Noi am informat că poliţistul se află în misiune desfăşurând activităţi specifice poliţieneşti”, a spus Berechet.

Bogdan Berechet a refuzat să spună unde se grăbea poliţistul, spunând doar că „a fost trimis pentru îndeplinirea mai multor atribuţiuni de serviciu de către şeful său”.

În ce priveşte permisul de conducere al poliţistului, Berechet a declarat că acesta a lucrat în Anglia înainte de a fi încadrat la Poliţia română din sursă externă.

Poliţistul a fost pus sub control judiciar penbtru 60 de zile.

O noutate anunţată de şeful Poliţiei Capitalei este faptul că angajaţii aflaţi în deplasare trebuie să informeze dispeceratele dacă au nevoie să folosească semnalele sonore.

„Din păcate nimic din ceea ce spunem sau facem nu o readuce la viaţă pe Raisa, însă poliţiştii vor continua ancheta desfăşurată de procuror şi vor pune la dispoziţie toate datele pentru clarificarea rapidă a situaţiei. Ca şi măsură urmează să intre în vigoare o dispoziţie pe care am transmis-o deja tuturor subunităţilor, ca în momentul în care este necesară deplasarea în regim prioritar, acest fapt să fie comunicat prin staţia radio către toţi dispecerii pentru a se cunoaşte la orice moment modalitatea şi condiţiile în care se deplasează autospecialele de poliţie. Cer tuturor poliţiştilor din Capitală să respecte jurământul de credinţă legile şi normele în vigoare astfel încât o astfel de tragedie să nu se mai întâmple”, a spus Bogdan Berechet, dând asigurări că nu se încearcă muşamalizarea cazului.

Despre imaginile din care reiese că poliţistul nu a încercat să acorde prim ajutor fetiţei nicio secundă, Berechet a spus că „toate imaginile cu atitudinea poliţistului au fost puse la dispoziţie în ancheta care este desfăşurată de către procurorul de caz, urmând să se pronunţe cu privire la modalitatea şi atitudinea poliţistului faţă de victimă”.

Accidentul a avut loc în Sectorul 1, unde maşina de poliţie a accidentat, joi după-amiază, două fete. Una dintre acestea a murit, iar cealaltă a ajuns la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici