Ce transformări au loc în organism când corpul ia proporţii. Se poate ajunge la blocaj sexual

Cum reacţionează organismul la kilogramele în plus?

3520 afișări
Imaginea articolului Ce transformări au loc în organism când corpul ia proporţii. Se poate ajunge la blocaj sexual

Ce transformări au loc în organism când corpul ia proporţii. Se poate ajunge la blocaj sexual

Tulburări de alimentaţie, probleme de somn, risc de boli cardiovasculare şi stima de sine scăzută. Câteva dintre efectele sporirii în greutate.

Creşterea în greutate nu este doar o problemă estetică: poate avea un impact asupra sănătăţii fizice şi psihologice. „Din momentul în care o persoană depăşeşte indicele de masă corporală - IMC-ul unui adult normal este între 18,5 şi 25 - este mai supus dezvoltării unei serii de consecinţe negative ale căror efecte variază în funcţie de subiect”.

„Atunci când te îngraşi, creierul înregistrează noua valoare a grăsimii corporale ca punct de referinţă, iar corpul funcţionează în conformitate cu acest nou punct de referinţă superior. Acesta din urmă devine apoi „normal”, şi face mai dificilă pierderea kilogramelor în plus. Pe măsură ce ne îngrăşăm, celulele adipoase cresc în dimensiune şi număr.

Dacă masa grasă este în exces şi rău localizata, mai ales când se gaseşte în zona abdominală, determină producerea de hormoni şi semnale inflamatorii cu risc crescut de a dezvolta numeroase patologii, inclusiv boli metabolice importante si nocive precum ficatul gras, depozitele de grăsime în sânge şi diabetul”, explică Romina Cervigni, biolog, nutriţionist, director ştiinţific al Fundaţiei Walter Longo.

„Cu cât te îngraşi mai mult, cu atât apar anumite probleme: dureri de spate, dureri articulare, dificultăţi de respiraţie.. Parcă avem pe umeri un sac plin, pe care trebuie să-l purtăm cu noi. Calitatea somnului este şi ea afectată, perturbată, mai ales la persoanele care acumulează kilograme şi grăsime în partea superioară a corpului şi în regiunea abdominală.

În timpul nopţii, respiraţia va fi mai dificilă din cauza greutăţii care apasă asupra traheei şi plămânilor. Creşterea în greutate are nu numai efecte negative asupra organismului, ci şi asupra sănătăţii mintale. Adesea există o scădere a stimei de sine, chiar dacă creşterea este uşoară, două-trei kilograme.

Această pierdere a încrederii poate afecta viaţa intimă. Există foarte des un blocaj sexual la persoanele care se îngraşă, în special la femei. Imaginea pe care o au despre ei înşişi poate duce la disfuncţii de reproducere. Persoanele cele mai afectate de o scădere a libidoului sunt cele care suferă de obezitate severă”.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici