Ce trebuie să faci în timpul avertizării de cod galben din weekend

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) recomandă cetăţenilor să închidă toate ferestrele locuinţelor sau altor construcţii şi să evite părăsirea casei, pe timpul avertizării meteo de cod galben din acest week-end, valabile de sâmbătă până duminică dimineaţă.

20 afișări
Imaginea articolului Ce trebuie să faci în timpul avertizării de cod galben din weekend

Ce trebuie să faci în timpul avertizării de cod galben din weekend (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Reprezentanţii IGSU au transmis atenţionarea tuturor inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă vizate de codul galben, se arată într-un comunicat de presă de vineri al instituţiei.

Totodată, lucrătorii IGSU au recomandat cetăţenilor să ţină ferestrele închise pe timpul furtunilor, să evite părăsirea casei, iar dacă aceasta este totuşi necesară, să nu treacă prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare sau construcţiilor ce se pot prăbuşi (precum imobile aflate în construcţie), iar conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu-şi parcheze maşinile în apropierea acestora.

IGSU mai recomandă cetăţenilor să nu atingă stâlpi sau fire electrice căzute la pământ şi să ocolească bălţile produse în zona acestora, pentru că există pericol de electrocutare.

În cazul în care furtuna îi surprinde afară, cetăţenii nu trebuie să se adăpostească sub copaci izolaţi, mai spun pompierii.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru Bucureşti şi 35 de judeţe, unde de sâmbătă, ora 14.00, până duminică, ora 9.00 se pot produce ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii.

Avertizarea meteo, emisă vineri, vizează aproape toate judeţele ţării, în afară de Galaţi, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici