- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce trebuie să ştie românii înainte de sacrificarea porcului. Amenzile pot fi de până la 40.000 de lei
- Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a transmis românilor un set de recomandări pentru perioada sărbătorilor de iarnă
- Aceştia recomandă să cumpărăm produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar veterinar
- Este important controlul sanitar veterinar şi este interzisă comercializarea neexpertizată a cărnii
Ce trebuie să ştie românii înainte de sacrificarea porcului. Amenzile pot fi de până la 40.000 de lei
Sacrificarea porcului şi consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave. Dacă porcul este bolnav de trichineloză sau de o altă boală infecţioasă, prin vânzarea necontrolată riscăm să îmbolnăvim alţi oameni sau alte animale, iar răspândirea bolilor la animale sau om se pedepseşte, conform legii. În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul este bolnav de trichineloză, să nu riscăm vânzarea şi consumul cărnii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pedro Sánchez ia în calcul demisia. Soția Premierului spaniol este anchetată pentru presupus trafic de influență
-
Premierul spaniol îşi suspendă îndatoririle publice: Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc
-
Plata în avans a pensiilor pentru luna mai, pe ordinea şedinţei de Guvern de joi de la Timişoara
-
Şeful TikTok, după promulgarea legii care ar putea interzice aplicaţia în SUA: Nu plecăm nicăieri
Este important de menţionat că este interzisă sacrificarea porcilor şi comercializarea cărnii în târgurile de animale şi în vecinătatea acestora şi este interzisă vânzarea şi/sau cumpărarea porcilor vii, fără control sanitar veterinar, de la “samsari” sau din locuri neaprobate sanitar veterinar.
Comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor se sancţionează cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei.
În condiţiile în care se apropie sărbătorile de iarnă şi consumul de produse alimentare creşte, filialele D.S.V.S.A au transmis un comunicat prin care recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar veterinar. Tot aceştia recomandă să cumpărăm carne de porc, produse sau preparate obţinute din aceasta, numai din locuri sau spaţii autorizate şi supravegheate sanitar veterinar care, prin programul de control implementat de către inspectorii D.S.V.S.A., garantează că acestea provin din abatoare autorizate, unde este asigurată asistenţa sanitară veterinară permanentă
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO