CE va lansa un manual privind soluţionarea problemei căsătoriilor de convenienţă

Comisia Europeană (CE) va elabora un manual privind soluţionarea problemei căsătoriilor de convenienţă, demersul fiind un ajutor pentru ca statele membre să pună în aplicare norme UE care să le permită să combată eventualele abuzuri ale dreptului la libera circulaţie.

101 afișări
Imaginea articolului CE va lansa un manual privind soluţionarea problemei căsătoriilor de convenienţă

CE va lansa un manual privind soluţionarea problemei căsătoriilor de convenienţă (Imagine: Shutterstock)

Manualul şi, implicit, lupta împotriva căsătoriilor de convenienţă este una dintre cele cinci acţiuni concrete prin care CE vrea să răspundă preocupărilor exprimate în unele state membre UE cu privire la punerea în practică a normelor privind libera circulaţie, informează Comisia.

Cele cinci acţiuni sunt cuprinse, potrivit sursei citate, într-un document programatic adoptat recent de CE, care "subliniază responsabilitatea comună a statelor membre şi a instituţiilor UE în ceea ce priveşte respectarea drepturilor cetăţenilor europeni de a locui şi a munci într-o altă ţară din UE".

"Documentul programatic clarifică drepturile cetăţenilor UE în ceea ce priveşte libera circulaţie şi accesul la prestaţiile sociale, răspunzând în acelaşi timp preocupărilor exprimate de unele state membre în legătură cu problemele pe care fluxurile migratoare le-ar putea pune autorităţilor locale", explică reprezentanţii CE.

Celelalte patru acţiuni incluse în document vizează aplicarea normelor UE de coordonare a securităţii sociale, soluţionarea problemelor legate de incluziunea socială, promovarea schimbului de bune practici între autorităţile locale şi asigurarea aplicării pe teren a normelor UE privind libera circulaţie.

În prezent, peste 14 milioane de cetăţeni ai UE sunt rezidenţi într-un alt stat membru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici