Cea mai mare secţie de ortopedie din Moldova lucrează la capacitate redusă. Unde sunt trimişi pacienţii

  • Nouă cadre medicale de la Secţia de Ortopedie de la Spitalul Sfântul Spiridon sunt infectate cu noul coronavirus
  • De o săptămână, cazurile care în mod normal erau internate aici sunt trimise în alte secţii sau spitale din Moldova
  • În ultimele două zile mai mulţi pacienţi cu fracturi grave au fost trimişi la Vaslui şi Botoşani
324 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare secţie de ortopedie din Moldova lucrează la capacitate redusă. Unde sunt trimişi pacienţii
În urmă cu o săptămână, un focar de infecţie COVID-19 exploda la Secţia de Ortopedie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, cea mai mare secţie de profil din Moldova.

„Direcţia de Sănătate Publică a recoltat 115 probe de la personalul medical şi 31 de probe de la pacienţi internaţi la secţia de ortopedie. Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că 9 cadre medicale sunt confirmate cu noul coronavirus” spune Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iaşi.

Pe lângă asistentele şi infirmierele infectate au fost şi 6 pacienţi. Câteva zile nimeni nu a fost tratat în acea secţie, s-a făcut dezinfecţie, iar acum, în continuare, se lucrează la capacitate redusă. Pacineţi însă vin în continuare. O parte dintre ei sunt trataţi în alte două clinici ale unităţii medicale. Alţii sunt trimişi cu elicopterul în spitale din alte oraşe.

„Mă refer aici la pacienţi pe care i-am transferat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui sau în Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani, acolo unde, în colaborare cu echipa de la Iaşi s-au realizat intervenţii chirurgicale de tip ortopedic, în special pentru fractură de bazin sau fractură de şold” explică Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi.

În judeţul Iaşi au fost infectate cu noul coronavirus 86 de cadre medicale: 17 medici, 34 de asistenţi, 33 de infirmieri, un brancardieri şi un registrator medical. 40 dintre ei deja s-au vindecat.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici