Cea mai modernă şcoală specială din ţară, construită la Cluj

Noul sediu al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, din Cluj-Napoca, edificat prin fonduri europene de Consiliul Judeţean Cluj, este aproape de finalizare şi va deveni cea mai modernă şcoală specială din ţară.

547 afișări
Imaginea articolului Cea mai modernă şcoală specială din ţară, construită la Cluj

Cea mai modernă şcoală specială din ţară, construită la Cluj

Tronsonul 1 din corpul nou al şcolii, cu un regim de înălţime P+2E, care va cuprinde spaţiile administrative şi medicale, este realizat în proporţie de 100% pe partea de structură şi de zidărie. Instalaţiile electrice, de incendiu şi cele sanitare, în proporţie de 95%, iar cele termice în procent de 100%. Partea arhitecturală este executată în proporţie de 95%, tâmplăriile exterioare şi interioare sunt montate în totalitate, covorul PVC este realizat 100%, termosistemul având un grad de realizare de 85%, inclusiv faţada ventilată cu plăci HPL.

În ceea ce priveşte tronsonul 2 cu regim de înălţime S+P+3E, în care vor funcţiona 32 de săli de clasă, laboratoare şi cabinete de terapie, spaţiile adiacente şi grupurile sanitare, acesta este concretizat în procent de 100% pe partea de structură şi zidărie. Instalaţiile electrice şi de incendiu sunt aproape finalizate, stadiul fizic fiind de 90%, cele sanitare în proporţie de 90%, iar cele termice în proporţie de 80%. Partea arhitecturală este materializată în proporţie de 90% iar tâmplăriile exterioare şi interioare sunt montate în procent de 95%. Termosistemul este realizat în totalitate, iar faţada ventilată cu plăci HPL în proporţie de 95%. Pentru partea de echipamente sunt efectuate montajul liftului, panouri solare, modul de pompare instalaţie solară, tablou automatizare solară, separatorul de hidrocarburi, cazane, vase de expansiune.

Cel de-al treilea tronson, format din S+P+1E şi compus din blocul alimentar - bucătărie şi sala de mese, precum şi din spaţiile pentru activităţi sportive, kinetoterapie, este realizat 100% pe partea de structură şi zidărie. Instalaţiile electrice şi de incendiu sunt realizare în procent de 95%, cele sanitare în proporţie de 90%. Partea arhitecturală este executată în proporţie de 90% cu tencuieli interioare, glet şi lavabil, tâmplăriile exterioare şi interioare au fost montate complet, termosistemul şi faţada ventilată cu plăci HPL, realizate integral.

Noul sediu al unităţii de învăţământ va dispune şi de o grădină senzorială amplasată pe acoperiş, de un spaţiu special destinat hidroterapiei, precum şi de amenajarea unui loc de joacă şi pentru activităţi în aer liber.

„Urmărim îndeaproape stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiţii, astfel încât elevii şi cadrele didactice să îşi desfăşoare activitatea într-un sediu ultramodern, în cel mai scurt timp posibil. Odată finalizat acest proiect, Clujul va deveni un etalon în domeniul infrastructurii educaţionale speciale, unitatea şcolară beneficiind, astfel, de dotări unice la nivel naţional”, a spus Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Valoarea lucrărilor este de 16.014.904,54 de lei fără TVA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici