Cea mai romantică experienţă în Turcia cu ocazia zilei de Dragobete

Se apropie Dragobetele, ziua iubirii la români, sărbătorită pe 24 februarie. Se cuvine ca cea mai romantică zi a anului să fie petrecută într-una dintre cele mai romantice destinaţii din lume: Turcia

105 afișări
Imaginea articolului Cea mai romantică experienţă în Turcia cu ocazia zilei de Dragobete

Cea mai romantică experienţă în Turcia cu ocazia zilei de Dragobete

Dintre numeroase posibilităţi, am selectat trei dintre cele mai convingătoare destinaţii ale ţării în care poţi lua contact cu patrimoniul cultural mondial şi gastronomia locală.

Un city break romantic într-un oraş cosmopolit: Istanbul

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai faimoase oraşe din lume, İstanbul este unul dintre cele mai frumoase şi fermecatoare locuri pentru un weekend romantic. Creând o stare permanentă de curiozitate şi sete de descoperire, İstanbul este o destinaţie unică în care te înconjoară peisaje uluitoare şi structuri arhitecturale antice. Presupunând că tu şi partenerul tău vizitaţi oraşul pentru prima dată, îţi va plăcea să începi ziua cu celebrul mic dejun turcesc şi să explorezi una câte una, clădirile nemuritoare din Istanbul, inclusiv marea Hagia Sophia şi Moscheea Albastră, Palatul Topkapı şi Cisterna Bazilica. Vă puteţi bucura de un ritual SPA şi hamam în doi într-o baie turcească istorică şi vă puteţi pierde împreună în umbra unei istorii unice pe străduţe labirintice... Pentru o notă de final, îi puteţi oferi persoanei iubite o frumoasă o creaţie artizanală descoperită în timp ce exploraţi Marele Bazar.

  • Locaţii celebre: Portul Galata de la Istanbul „Galataport”, noua atracţie a oraşului, oferă o gamă largă de activităţi de la cumpărături de lux la expoziţii de artă modernă. İstanbul Modern, primul muzeu modern al oraşului, aflat acum într-o clădire uimitoare proiectată de renumitul arhitect Renzo Piano, aşteaptă să îl descoperi.

  • Activităţi: Tururile cu barca pornesc din mai multe cartiere ale Istanbulului, inclusiv Eminönü, Beşiktaş şi Üsküdar, iar în timpul călătoriei puteţi admira de pe apă Bosforul şi silueta uimitoare a oraşului. Pentru cei care îşi doresc mai multă intimitate sunt disponibile excursii private cu barca care pot oferi servicii personalizate pentru un tur cât mai confortabil.

  • De experimentat: În ”Gastrocity” İstanbul puteţi gusta cele mai bune mâncăruri din bucătăria turcească şi internaţională în restaurantele cu stele Michelin, însoţite de vederi uluitoare şi vin turcesc.

Câteva zile pe un tărâm de basm: Cappadocia

Întâmpinând vizitatorii cu mediu natural unic, Cappadocia este considerată unul dintre cele mai frumoase locuri din Turcia şi din lume, un tărâm parcă de pe altă lume, cu coşuri de zâne şi formaţiuni stâncoase. Cappadocia este o destinaţie aparte în care cuplurile pot experimenta pe deplin romantismul, datorită atmosferei care inspiră la visare, a văilor pitoreşti şi a festinului vizual cu celebrele coşuri de zâne, cu vârfurile acoperite de zăpadă. Vă puteţi răsfăţa într-unul dintre hotelurile confortabile din peşteră din regiune, puteţi savura un vin fiert sau o cafea turcească în faţa şemineului şi puteţi descoperi faimoasele oraşe subterane ale Cappadociei, unde urme ale civilizaţiilor sunt sculptate în stâncă.

  • Locaţii celebre: Cappadocia, care găzduieşte unele dintre cele mai frumoase rute de drumeţii din Turcia, oferă privelişti magnifice. O vizită la celebra Vale a Iubirii este obligatorie.

  • Activităţi: Baloanele cu aer cald vă permit să observaţi peisajele remarcabile ale regiunii.

  • De experimentat: Odată ajunşi în Cappadocia puteţi gusta vinuri turceşti făcute din strugurii Emir din regiune, însoţite de brânzeturile locale Niğde mavisi (albastre) şi Divle obruk.

Dragobetele sărbătorit sub soarele cald Mediteranean: Antalya

Plaje curate care se întind cât se vede cu ochii, oraşe străvechi care luminează istoria şi natură superbă care străluceşte cu cele mai frumoase nuanţe de verde... Antalya este un paradis în orice anotimp, cu o medie de 300 de zile de soare anual. Chiar şi iarna, puteţi explora traseele istorice ale zonei, plajele frumoase şi ruinele antice sub un soare cald mediteranean. Antalya este cunoscută pentru viaţa sa bună şi pentru oferta diversă de activităţi, de la trasee de drumeţii până la dieta mediteraneană, în care uleiul de măsline joacă rolul principal. Hotelurile de lux cu servicii de calitate destinate turiştilor care călătoresc singuri şi familiilor, transformă sejurul într-o experienţă unică.

  • Locaţii celebre: În Antalya, un oraş-port vechi de secole, puteţi merge în excursii cu barca de la Kaleiçi sau puteţi închiria un iaht privat pentru o experienţă premium

  • Activităţi: În Antalya, puteţi vizita oraşe antice precum Perge, Patara şi Aspendos şi puteţi descoperi cultura profundă şi plină de poveste a regiunii.

  • De experimentat: În restaurantele elegante şi pitoreşti din Antalya, puteţi încerca reţetele favorite ale localnicilor cu fructe de mare din Antalya, cum ar fi creveţi, calamari şi caracatiţă, şi puteţi savura vinuri turceşti

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici